Aino Himanka

27.6.2024

AinoHimankaLN.jpg

Heipä hei! Olen Aino Himanka, ja toimin harjoittelijana tutkimusympäristöjen vastuualueella. Opiskelen historian maisteriohjelman ohella kulttuurien tutkimusta ja eri kieliä. Kaltaiselleni yleisuteliaalle tiedefanille Suomen Akatemia oli harjoittelupaikkaa etsiessä varsin luonteva valinta. Harjoittelu Akatemiassa on sittemmin tosiaan osoittautunut täysosumaksi. Voin siis lämpimästi suositella Akatemiaa kaikille tutkimuksesta kiinnostuneille tieteenalasta riippumatta.

Olen mukana tutkimusinfrastruktuuriasioista vastaavassa FIRI-tiimissä. Tiimin jäsenenä olen valmistellut rahoitushakuja, analysoinut hankeraportteja sekä seurannut päätöksentekoa käytännössä tutkimusinfrastruktuurikomitean kokouksissa. Lisäksi laadin katsauksen yhteisrahoitteisten tutkimusinfrastruktuurien toiminnasta: tässä yhteydessä pääsin haastattelemaan kansallisia vastuuhenkilöitä. Olen myös osallistunut muun muassa Business Finlandin kanssa tehtävään yhteistyöhön, sukeltanut EU-tutkimusrahoituksen maailmaan sekä perehtynyt lippulaivojen vaikuttavuuteen.

Minut on yllättänyt iloisesti se, miten harjoittelu Akatemiassa on ruokkinut sisäistä optimistiani. Epätoivoon vaipuminen on kovin helppoa nykymaailmassa, jossa haasteita riittää. On ollut ihana oivaltaa, miten kovasti tieteen saralla tehdään töitä paremman tulevaisuuden eteen sekä Suomessa että globaalisti. Tutkimuksesta nousee jatkuvasti uudenlaisia ratkaisuja mitä moninaisimpiin ongelmiin, ja se herättää minussa toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

Harjoitteluni aikana olen päässyt tutustumaan todella monenlaisiin ihmisiin, joita kaikkia yhdistää syvä arvostus tiedettä kohtaan tieteenalasta riippumatta. On huikeaa, miten paljon eri alojen asiantuntemusta Akatemiasta löytyy. Kaikista tärkeintä mielestäni on kuitenkin hyvä yhteishenki. Koen, että minut on alusta asti otettu ihanasti mukaan työyhteisöön. Olen saanut kokea, että osaamistani ja ideoitani on arvostettu, mikä on tässä siirtymävaiheessa opiskelusta työelämään mielestäni todella tärkeää.

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?