Vaalikeskustelu 23.5.: Kuinka Euroopasta saadaan suunnannäyttäjä tutkimuksessa ja osaamisessa?
Euroopan parlamentti päättää tulevalla kaudella EU:n seuraavasta rahoituskehyksestä vuosille 2028–2034. Rahoituskehykseen sisältyy Suomelle tärkeä Tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelma.
EU:n yhteisen tutkimusrahoituksen lisäksi osaavat tutkimuksen tekijät, laadukkaat tutkimusinfrastruktuurit ja tieteen vapaus ovat keskeisiä menestyksen kulmakiviä koko Euroopan tulevaisuudelle. Onko tämän hetken Euroopalla rohkeutta vastata isoihin haasteisiin tutkimuksella ja osaamisella?
Akava ja Suomen Akatemia järjestävät torstaina 23.5. kello 17-19 keskustelutilaisuuden Euroopan tutkimuksen ja koulutuksen lähivuosien näkymistä. Kuulemme, millaisin miettein Euroopan parlamenttivaaleissa ehdolla olevat suomalaiset näkevät tulevan parlamenttikauden ja sen tavoitteet eurooppalaisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopolitiikassa. Tilaisuus pidetään Helsingin yliopiston Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki) ja sinne ovat tervetulleita osallistumaan kaikki aiheesta kiinnostuneet.
Keskustelemassa ovat Euroopan parlamentin jäsenet Ville Niinistö (vihr.) ja Henna Virkkunen (kok.), kansanedustaja Mika Lintilä (kesk.), apulaispormestari Piia Elo (sd.) ja tekniikan lisensiaatti, kaupunginvaltuutettu Joonas Kiviranta (ps). Paneelikeskustelun fasilitoi ja tilaisuuden juontaa MTV:n politiikan toimittaja Alec Neihum.
Ennen paneelikeskustelua kuulemme Suomen Akatemian pääjohtajan Paula Eerolan ja Akavan puheenjohtajan Maria Löfgrenin puheenvuorot. Lisäksi Suomen kvanttilippulaivan johtaja, professori Peter Liljeroth Aalto-yliopistosta pohtii puheenvuorossaan, millainen yhteinen tutkimuspolitiikka ja -rahoitus edistäisi parhaiten tutkimusta ja sen hyödyntämistä muun muassa teknologian uudistumisessa.
Tilaisuuden tiedot tapahtumasivullamme Vaalikeskustelu 23.5.: Kuinka Euroopa - Suomen Akatemia
Tilaisuus lähetetään myös suorana verkkolähetyksenä osoitteessa
Suora lähetys | Tiedekulma | Helsingin yliopisto (helsinki.fi)