Tutkitun tiedon teemavuosi huipentuu Heurekassa 1.6.

13.5.2022

Keskiviikkona 1.6. vietetään Heurekassa Tutkitun tiedon teemavuoden (TTTV) päätöstilaisuutta. Ohjelmassa on tutkitun tiedon teemavuoden toimijoiden esityksiä ja työpajoja. Päivän aikana voi tutustua muun muassa meriarkeologiaan, robotiikkaan ja tähtitieteeseen. Lisäksi Heurekan koko näyttelyalue on avoinna klo 14–20 kävijöille. Tapahtumaan osallistuminen edellyttää ennakkolipun varauksen. Tutustu ohjelmaan Heurekan verkkosivuilta. Heurekan yleisötilaisuus on loppuunvarattu (päiv. 24.5.)

Suomessa vietettiin Tutkitun tiedon teemavuotta vuonna 2021. Teemavuosi kokosi yhteen tutkitun tiedon tunnettuutta edistäviä tapahtumia ja tekoja sekä vahvisti niiden näkyvyyttä. Tavoitteena oli saada kaikki suomalaiset tutkitun tiedon ja luotettavien tietolähteiden äärelle. Tavoitteen saavuttamiseksi innostettiin yhteistyöhön mittava joukko tiedon tuottajia, välittäjiä ja hyödyntäjiä.

Teemavuoden järjestivät opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Akatemia ja Tieteellisten seurain valtuuskunta.

Puhe on tieteestä – seuraa Tiedefoorumia verkkolähetyksenä klo 15 alkaen

Tutkitun tiedon teemavuoden lopputapahtuman osana järjestettävässä Tiedefoorumissa pohditaan tänä vuonna tieteen ja tutkitun tiedon merkitystä yhteiskunnassa erityisesti isojen murrosten ja haastavien muutosten tilanteissa.

Keskusteluissa mukana ovat mm. opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, Suomen Akatemian pääjohtaja Paula Eerola, akateemikot Kaisa Häkkinen, Ilkka Niiniluoto ja Risto Nieminen sekä taiteen akateemikko Hannu Mäkelä, professorit Juhani Knuuti Turun yliopistosta, Heli Peltola Itä-Suomen yliopistosta ja UNITE-lippulaivasta, Teemu Roos Helsingin yliopistosta ja FCAI-lippulaivasta sekä Christina Salmivalli Turun yliopistosta ja INVEST-lippulaivasta.

Tiedefoorumia voi seurata suorana lähetyksenä klo 15–17 Akatemian verkkosivuilla.  

Lisätietoja:

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?