SuomiAreenalla keskustellaan taiteesta ja tieteestä lasten ja nuorten elämässä

16.6.2021

Tiede ja tutkimus ovat yhteiskuntamme kasvun, hyvinvoinnin ja kehityksen peruspilareita. Tutkitulle tiedolle on juuri nyt tarvetta niin yhteiskunnallisten haasteiden kuin kansalaisten arjen kysymysten ratkaisemisessa. Samaan aikaan taiteen ja kulttuurin merkitys kunkin meistä hyvinvoinnille on tullut ilmiselväksi.

SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa Tiede, taide ja nuoret -maailman pelastuspaketti aiheena on taiteen tekemisen ja tutkitun tiedon merkitys lasten ja nuorten elämässä, kasvussa ja hyvinvoinnissa. Nostamme esiin mielenkiintoisia toimintatapoja, joita tiede- ja taidekasvatuksessa on kokeiltu ja kuulemme, minkälaisia kokemuksia hankkeiden toteuttajilla ja osallistujilla on niistä ollut.

  • Ajankohta: maanantaina 12.7. klo 14.00–14.45
  • Paikka: AllasSeaPool, Helsinki ja verkkolähetys SuomiAreenan tapahtumasivulla

Tilaisuudessa keskustelevat Sivistystyönantajat ry:n toimitusjohtaja Teemu Hassinen, Tiedekeskus Heurekan toimitusjohtaja Mikko Myllykoski, johtaja Päivi Setälä Lastenkulttuurikeskus Kruunupäästä, akatemiatutkija Carita Lindstedt-Kareksela Jyväskylän yliopistosta, Taidetestaajat-hankepäällikkö Joonas Keskinen ja lukiolainen, entinen taidetestaaja Helmi Isotupa.

Keskustelutilaisuuden juontaa toimittaja Kirsi Alm-Siira.

Järjestäjät: Sivistystyönantajat ry, Suomen Akatemia, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Lastenkulttuurikeskus Kruunupää

Lisätietoja: SuomiAreena: Tiede, taide ja nuoret – maailman pelastuspaketti

Tilaisuus on osa Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmaa. Teemavuosi kokoaa yhteen tutkitun tiedon tunnettuutta edistäviä tapahtumia ja tekoja ja vahvistaa niiden näkyvyyttä. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä tutkitun tiedon luonteesta, sen merkityksestä arjessa sekä mahdollisuuksista globaalien ongelmien ratkaisussa. Tutkitun tiedon teemavuonna 2021 kotimaiset toimijat tuovat yhdessä tutkittua tietoa meille kaikille. Tutkittu tieto yllättää ja innostaa ajattelemaan uudella tavalla. www.tutkittutieto.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?