Vielä ehdit ilmoittautua: Aivot ja mieli – konsensusseminaari 3.3.2020

18.2.2020

Miten aivot ja mieli kytkeytyvät toisiinsa? Duodecim ja Suomen Akatemia järjestävät konsensusseminaarin aiheesta Aivot ja mieli – terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Tavoitteena on nostaa aivot ja mieli 2020-luvun terveyden edistämisen pääteemaksi.  

Seminaari pidetään Helsingissä 3. maaliskuuta ja seminaariin ilmoittautuminen on edelleen mahdollista. Tutustu seminaarin ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 21.2. mennessä.

Duodecim ja Suomen Akatemia valmistelevat konsensuslausumaa aiheesta Aivot ja mieli – terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Lausuma tuotettiin järjestämällä vuoden 2019 aikana viisi työpajaa eri aiheista: konseptit, eriarvoisuus, lapset ja nuoret, työikäiset ja eläkeikäiset.

Kukin työpaja tuotti vastaukset neljään–viiteen keskeiseen kysymykseen. Lopuksi kaikkien työpajojen työn tulokset kootaan yhteen konsensuslausumaksi. Konsensuslausuma altistetaan lausuntokierrokselle, jonka jälkeen järjestetään konsensusseminaari Kansallismuseossa Helsingissä 3.3.2020.

Konsensuslausuma on kriittisesti arvioidun tieteellisen näytön yhteenveto, joka voi toimia hoitosuositusten ja hoito-ohjelmien laatimisen pohjana. Lausuman tavoitteena on ohjata terveydenhuollon toimintakäytäntöjä ja aiheeseen liittyvää tutkimustoimintaa.

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?