Ohjelmajohtajat valittu strategisen tutkimuksen ohjelmille

18.11.2019

Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN) on päättänyt valita seuraavat osa-aikaiset ohjelmajohtajat neljälle syksyllä 2019 käynnistyneelle ohjelmalleen:

  • Professori Helena Kahiluoto (LUT-yliopisto): Kohti kestävää, terveellistä ja ilmastoneutraalia ruokajärjestelmää (FOOD)  sekä Julkisen vallan muuttuva rooli ja yhteiskunnan ohjaamisen mahdollisuudet (STEER)
  • Dosentti Minna Lammi (Helsingin yliopisto): Kulttuuri teknologisoituvassa yhteiskunnassa (CULT)
  • Dosentti Asta Salmi (Aalto-yliopisto): Innovatiiviset materiaalit ja palvelut resurssiviisauden ja kestävän kehityksen edistäjinä (IMPRES)

Ohjelmajohtajan tehtävinä on rakentaa ohjelmakokonaisuutta yhteistyössä johtamansa ohjelman hankkeiden kanssa; edistää toiminnallaan myös yhteistyötä strategisen tutkimuksen ohjelmien välillä; vastata yhdessä muiden ohjelmajohtajien kanssa ohjelmien yhteisen toiminnan kehittämisestä ja toteuttamisesta sekä vahvistaa toiminnallaan strategisen tutkimuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta yhdessä muiden ohjelmajohtajien ja Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen vastuualueen (ST) kanssa.

STN painotti ohjelmajohtajavalinnassa monitieteistä substanssiosaamista ohjelman teemoista, johtamis- ja koordinointikokemusta monialaisissa verkostoissa sekä soveltuvuutta tehtävän hoitamiseen. Lisäksi hakijalla on johtamansa ohjelman konsortiojohtajien tuki. Valitut henkilöt ovat dosentin tai professorin tasoisia. Ohjelmajohtajat ovat palvelussuhteessa taustaorganisaatioonsa.

Lisätietoja

  • tiedeasiantuntija Milja Saari, strateginen tutkimus, p. 029 533 5123, etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?