Suomen Akatemialta rahoitusta kliinisille tutkijoille

30.5.2018

Suomen Akatemian terveyden tutkimuksen toimikunta on valinnut syyskuun 2017 haun perusteella 10 uutta kliinistä tutkijaa. Toimikunta käyttää rahoitukseen noin 2,4 miljoonaa euroa. Kliinisen tutkijan rahoitusta haki syyskuussa 39 henkilöä eli rahoituksen sai hieman yli 25 prosenttia hakijoista.

Suomen Akatemia tukee tällä rahoitusmuodolla kliinisiä tutkijoita rahoittamalla osa-aikaisen tutkimustyön palkkauskuluja ja myöntämällä määrärahaa tutkimuskuluja varten. Hakijana voi olla kliinisessä työssä oleva tohtorintutkinnon suorittanut lääkäri tai muu tohtorintutkinnon suorittanut terveydenhuollon ammattilainen, joka tekee potilastyötä. Kliiniset tutkijat ovat keskeisessä roolissa kliinisen potilastyön ja tutkimuksen yhteensovittamisessa.

Kliininen potilastyö mahdollistaa merkittävien potilastyöhön liittyvien ongelmien tunnistamisen ja toisaalta tutkimustyöhön varattu aika mahdollistaa ratkaisujen hakemisen tutkimuksen keinoin potilaiden hyödyksi. Terveyden tutkimuksen toimikunta haluaa painottaa kliinisten tutkijoiden tukemisen tärkeyttä ja parantaa kliinisen tutkimustyön edellytyksiä Suomessa.

”Parhaat hakemukset ovat kansainvälisestikin verrattuna laadukkaita, mutta toimikuntaa huolettaa uusien hakijoiden vähäinen määrä”, sanoo terveyden tutkimuksen toimikunnan puheenjohtaja Mika Rämet.

Kliinisten tutkijoiden valinnassa tärkeimpinä kriteereinä ovat tutkimussuunnitelman tieteellinen laatu, kliininen vaikuttavuus ja tutkijan urakehitys.

Lisätietoja

  • Rahoituspäätökset

  • tiedeasiantuntija Sanna  Marjavaara, p. 029 533 5070 etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?