Strategisen tutkimuksen teemaehdotukset esillä kuulemistilaisuudessa 3.5.2018

23.4.2018

Strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) ehdotukset vuoden 2019 tutkimusteemoiksi esitellään kuulemistilaisuudessa 3.5.2018 Helsingissä. Tilaisuudessa tutkimusyhteisö ja tutkimustiedon käyttäjät voivat kommentoida ja keskustella ehdotetuista teema-alueista.  STN ottaa kuulemistilaisuudessa käydyn keskustelun huomioon jatkaessaan teemojen valmistelua ja päättää teema-aloitteestaan valtioneuvostolle 4.6.2018. 

Teemoihin ja tilaisuuden ohjelmaan voi tutustua tarkemmin Strategisen tutkimuksen neuvoston kotisivuilla

STN:n vuodelle 2019 ehdottamat teemat:

  1. Kohti terveellistä, kestävää ja ilmastoneutraalia ruokajärjestelmää
  2. Innovatiiviset materiaalit ja palvelut resurssiviisauden ja kestävän kehityksen edistäjinä
  3. Julkisen vallan muuttuva rooli ja yhteiskunnan ohjaamisen mahdollisuudet
  4. Kulttuuri teknologisoituvassa yhteiskunnassa.

STN ehdottaa kaikkia teemoja läpileikkaavaksi painopistealueeksi tutkimuksen eettisen ulottuvuuden vahvistamisen.

Kuulemistilaisuus  järjestetään 3.5.2018 klo 13–16 Royal at Crowne Plazassa, Mannerheimintie 50. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta siihen tulee ilmoittautua Academyevents-palvelussa käyttäen koodia STNTEEMAT2019 viimeistään torstaina 26.4.2018. Tilaisuutta voi seurata suorana verkkolähetyksenä Strategisen tutkimuksen neuvoston kotisivuilla, ja tilaisuuteen voi lähettää kommentteja viestiseinän kautta, joka on verkkolähetyksen yhteydessä.

STN rahoittaa pitkäjänteistä ja ohjelmamuotoista tutkimusta, joka tuottaa ratkaisuja merkittäviin suomalaisen yhteiskunnan haasteisiin. Strateginen tutkimus palvelee myös elinkeinoelämän uudistumista sekä työelämän ja julkisen sektorin kehittämistä.

Valtioneuvosto päättää STN:n aloitteesta niistä teema-alueista ja painopisteistä, joita käsitellään strategisen tutkimuksen ohjelmissa. Neuvosto käynnistää ohjelmat, avaa ohjelmissa rahoitushakuja ja tekee hankkeiden rahoituspäätökset sekä vastaa hankkeiden seurannasta ja vaikuttavuuden arvioinnista.

Lisätietoja strategisen tutkimuksen teemoista, teemoissa käynnistetyistä ohjelmista ja niissä rahoitetuista hankkeista löytyy osoitteesta Strategisen tutkimuksen neuvoston kotisivuilta.

Lisätietoja

  • Johtava tiedeasiantuntija Tiina Jokela, strategisen tutkimuksen yksikkö, Suomen Akatemia,  p. 029 533 5046, etunimi.sukunimi(at)aka.fi
  • Johdon assistentti Heidi Varjus, Strategisen tutkimuksen yksikkö, Suomen Akatemia, p. 029 533 5017, etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?