Tiede ja tutkimus tulevaisuuden menestystekijöinä: Tieteen tila -keskustelutilaisuus sidosryhmille

Ajankohta
14.10.2022
Paikka Suomen Akatemia, Hakaniemenranta 6 tai verkkolähetys
Ilmoittautuminen Sidosryhmätilaisuus

Suomen Akatemia on selvittänyt osana Tieteen tila -kokonaisuutta osaamiskeskittymien ja tutkimuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Keskustelemme tilaisuudessa TKI-järjestelmän kehittämisestä ja vahvistamisesta sekä tutkimuksen roolista tulevaisuuden rakentajana.

Ilmoittautumisohjeet on lähetetty kutsun yhteydessä sähköpostitse. Tilaisuuteen voi osallistua joko paikan päällä tai etäyhteyksin. Ilmoittautuminen päättyy 10.10.2022.

Tilaisuuden ohjelma

8.45 Kahvitarjoilu ennen tilaisuuden alkua

9.15 Tilaisuuden avaa opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen. Tämän jälkeen kuulemme puheenvuoroja tieteen ja TKI-toiminnan yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta. Puhujina ovat Suomen Akatemian pääjohtaja Paula Eerola, apulaisprofessori Tuuli Lähdesmäki (Jyväskylän yliopisto), professori Mikko Sipilä (Helsingin yliopisto) sekä kansanedustaja Matias Mäkynen parlamentaarisesta TKI-työryhmästä.

10.10 Kahvitauko

10.30 Tilaisuuden toisella puoliskolla keskustellaan aiheesta Mitä voidaan tehdä tutkimuksen vaikuttavuuden kehittämiseksi? Paneelissa mukana johtaja Marina Erhola (Pirkanmaan hyvinvointialue), johtaja Mikael Hildén (Suomen ympäristökeskus), osakas Ilkka Kivimäki (Maki.vc) sekä tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom (Kuntaliitto).

Paneelin jälkeen on varattu aikaa yleisökeskustelulle. Keskustelun alkuun kommenttipuheenvuoron esittävät Ilkka Niemelä (Unifi), Mervi Vidgrén (Arene) ja Leif Schulman (Tulanet).

Tilaisuuden päätössanat lausuu Essi Eerola Suomen Akatemian hallituksesta.

12.00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden juontaa Tommy Fränti.

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Lisätietoja:

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi.

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?