Finnsight2021

FinnSight 2021: Tutkitulla tiedolla tulevaisuuteen!

Ajankohta
17.11.2021
Paikka Verkkolähetys
Ilmoittautuminen Ilmoittautuminen on päättynyt

FinnSight 2021 -ennakointifoorumi

Millainen on yhteiskuntamme ja maailma vuonna 2030? Miten tulevaisuutta rakentaessamme huomioimme kokonaiskestävyyden? Miten voimme tutkitun tiedon avulla vaikuttaa hyvän elämän edistämiseen omassa arjessamme, Suomessa ja maailmalla? Millä tiedoilla ja keinoilla matkaamme kohti 2030-lukua?

FinnSight 2021 Tutkitulla tiedolla tulevaisuuteen! -ennakointifoorumin keskusteluissa suunnistetaan kohti tulevaisuutta. Tieteen roolia tulevaisuuden suunnannäyttäjänä ja rakentajana käsitellään monesta näkökulmasta puheenvuoroissa ja paneelikeskusteluissa.

FinnSight 2021: Tutkitulla tiedolla tulevaisuuteen! -ennakointifoorumi on osa Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 ohjelmaa.

Sosiaalisessa mediassa aihetunnisteemme ovat #finnsight2021 sekä Tutkitun tiedon teemavuoden aihetunnisteet #tttv21 ja #tutkituntiedonteemavuosi.

Keynote-puheenvuoron tallenne

Tilaisuuden ohjelma

Tiede- ja kulttuuriministerin puheenvuoro

Tieteen merkitys tulevaisuuden rakentajana

  • Heikki Mannila, pääjohtaja, Suomen Akatemia & Anita Lehikoinen, kansliapäällikkö, OKM

Paneelikeskustelu: Tutkimus tulevaisuuden vaihtoehtoisten kehityskulkujen viitoittajana

  • Aiheesta keskustelemassa ilmastonmuutoksen eri näkökulmista Petteri Taalas, pääsihteeri, Maailman ilmatieteen järjestö; Suvi Sojamo, erikoistutkija, Suomen ympäristökeskus; Emilia Nordlund, research manager, VTT ja Heikki Hiilamo, tutkimusprofessori, THL ja professori, Helsingin yliopisto.

Tulevaisuustiedon vinkkikulma: Haasta, kuvittele, toimi

  • Miten voimme tunnistaa ja haastaa oletuksiamme tulevaisuudesta? Miten päästä signaaleista koettaviin tulevaisuuksiin? Miten ottaa erilaiset näkökulmat huomioon? Millaista ylipäänsä on tiedon käyttö postnormaalissa yllätysten ajassa? Sitran tulevaisuusasiantuntijat Christopher Rowley ja Mikko Dufva johdattavat heikkojen signaalien käyttöön helppojen harjoitusten avulla.

Keynote: Moving from knowledge to action

Paneelikeskustelu: Tiede ja tutkimus tulevaisuudessa muutosta aikaansaavana voimana, sen rakennusaineena ja ratkaisujen tuojana

  • Keskustelijoina Maija Setälä, valtio-opin professori, Turun yliopisto ja Paula Salo, psykologian professori, Turun yliopisto.

FinnSightin järjestelytoimikunta

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Suomen Akatemia

Opetushallitus

Valtioneuvoston kanslia

Työ- ja elinkeinoministeriö

Business Finland

Sitra

Logobanneri800.png

Lisätietoja

  • tiedeasiantuntija Timo Lehtinen, p. 029 533 5054
  • suunnittelija Jasmiina Myllys, p. 029 533 5177

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi.

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?