Liikuntatutkimuksen akatemiaohjelma 2024

15.11.2023
17.1.2024 klo 16.15 Suomen aikaa
1.9.2024–31.8.2027
Käsittelyssä
  • Hakijana yksittäiset tutkimusryhmät ja kahden tai useamman ryhmän muodostamat konsortiot.
  • Rahoitusta haetaan tutkimusryhmän palkkakuluihin ja hankkeen muihin välittömiin tutkimuskuluihin.
  • Yksittäiselle tutkimushankkeelle myönnetään rahoitusta enintään 450 000 euroa ja konsortiolle yhteensä enintään 650 000 euroa 36 kk ajalle.

Liikuntatutkimuksen akatemiaohjelma korvaa entisen opetus- ja kulttuuriministeriölle osoitettujen liikuntatieteellisten tutkimushankkeiden haun. Ohjelman tavoitteena on edistää fyysiseen aktiivisuuteen, liikuntaan ja urheiluun liittyvän tutkimuksen laatua, uusiutumista ja vaikuttavuutta suuntaamalla tutkimusrahoitusta korkeatasoiseen ja innovatiiviseen tutkimukseen. Tutkimusrahoituksen suuntaamisessa kiinnitetään myös huomioita tutkimushankkeiden relevanssiin liikuntapoliittisen päätöksenteon tukemisessa. Suomen Akatemia rahoittaa tutkimushankkeita liikuntatutkimuksen akatemiaohjelman haussa enintään 2,45 miljoonalla eurolla.

Suomen Akatemian keskeisenä tehtävänä on rahoittaa korkeatasoista tieteellistä tutkimusta. Suomen Akatemian rahoittaman tutkimuksen odotetaan olevan myös tieteellisesti ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa sekä vastuullista.

Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA) tutustu huolellisesti alla olevaan hakuilmoitukseen ja rahoitusehtoihin Näin rahoitusta käytetään -sivulla. Hakuilmoituksen ja rahoitusehtojen ollessa ristiriidassa, rahoitusehtojen sisältämä teksti on aina ensisijainen. Ruotsin- tai englanninkielisen hakuilmoituksen ollessa ristiriidassa suomenkielisen hakuilmoituksen kanssa, suomenkielinen hakuilmoitus on tulkintaristiriitatilanteessa aina ensisijainen.

Lue koko hakuilmoitus alta.

Avaa kaikki

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?