COVID-19 rokote- ja lääkekehitystutkimus

19.5.2020
2.6.2020 klo 16.15 Suomen aikaa
1.1.2020 - 31.12.2022 (rahoituskausi voi alkaa takautuvasti)
Päätetty
  • Rahoitusta voi hankkeelle myöntää enintään 1,7 miljoonaa euroa
  • Hakijana yksittäinen tutkija tai konsortio, joka hakee rahoitusta tutkimusryhmän palkkaamiseen f

COVID-19-rokote- ja lääkekehitystutkimuksen erityisrahoituksen haussa rahoitetaan rokote- ja lääkekehitystutkimusta, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä COVID-19-epidemian haitallisia terveysvaikutuksia ja/tai edistää tautitapausten hoitoa. Tavoitteen kiireellisyyden vuoksi rahoitetaan ensisijaisesti hankkeita, joissa tehtävä tutkimus on käynnissä.

COVID-19-rokote- ja lääkekehitystutkimuksen erityisrahoitus-hankkeen vastuullisella johtajalla tulee olla tohtorin tutkinnon lisäksi muuta merkittävää näyttöä tieteellisestä työstä. Yleensä hankkeen johtaja on professorin tai dosentin tasoinen tutkija. Rahoitusta voivat hakea yksittäiset tutkimusryhmät ja kahden tai useamman ryhmän muodostamat konsortiot.

Suomen Akatemian keskeisenä tehtävänä on rahoittaa korkeatasoista tieteellistä tutkimusta. Suomen Akatemian rahoittaman tutkimuksen odotetaan olevan myös tieteellisesti ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa. Akatemian rahoituksella tuotettujen tulosten tulee olla julkisia ja toteutettu hyvän tieteellisen käytännön periaatteiden mukaan. Tutkimuksen tulee siis olla eettistä, kestävän kehityksen periaatteita noudattavaa ja tutkimusaineistojen ja -tulosten avoimesti saatavia. Tutkijoiden tasa-arvoinen ja yhdenvertainen kohtelu on otettava huomioon tutkimuksen toteutuksessa.

Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA) tutustu huolellisesti sekä alla olevaan hakuilmoitukseen että Lue myös -osion sisältöön ja erityisesti rahoitusehtoihin Näin käytät rahoitusta -sivulla. Hakuilmoituksen ja rahoitusehtojen ollessa ristiriidassa, rahoitusehtojen sisältämä teksti on aina ensisijainen. Ruotsin- tai englanninkielisen hakuilmoituksen ollessa ristiriidassa suomenkielisen hakuilmoituksen kanssa, suomenkielinen hakuilmoitus on tulkintaristiriitatilanteessa aina ensisijainen.

Lue koko hakuilmoitus alta. Voit tulostaa tai tallentaa sen PDF-tiedostona alla olevasta napista.

Avaa kaikki

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?