Lösningskort

Lösningskorten för strategisk forskning presenterar på ett fenomenorienterat sätt hela spektrumet av strategisk forskning. Lösningskorten har gjorts tillgängliga för beslutsfattare, beslutsberedare, medierna och alla som är intresserade av lösningar på aktuella utmaningar i samhället. År 2019 gjordes två upplagor av korten.

I oktober 2021 lanserades webbplatsen ratkaisujatieteesta.fi, som presenterar lösningskorten i digitalt format. Webbplatsen erbjuder en ny väg till resultat och lösningar från projekt som finansierats av rådet för strategisk forskning. I korten hittar du projektens lösningar på stora samhälleliga utmaningar, de senaste policyrekommendationerna och de experter som har den senaste forskningskunskapen.

Besök webbplatsen ratkaisujatieteesta.fi och hitta din väg till resultaten från strategisk forskning! (webbplatsen är på finska)

De tryckta lösningskorten kan fortfarande läsas på denna sida. Ladda ner korten i pdf-format på finska.

Det finns också en sammanfattad version av kortpacken på engelska. De engelskspråkiga korten togs fram för Finlands EU-ordförandeskap 2019. Bekanta dig med de engelskspråkiga korten.

Vi publicerar forskningsbaserad information också på sociala medier med hashtaggen #ratkaisujatieteestä.

Har du frågor eller synpunkter?