LITERACY-ohjelman kansainvälisen lukutaitopäivän webinaari

Ajankohta
8.9.2022
Paikka Zoom
Ilmoittautuminen Tilaisuus on kaikille avoin, ei ilmoittautumista

Strategisen tutkimuksen neuvoston LITERACY-ohjelma järjestää yhteistyössä ITK-konferenssin kanssa webinaarin kansainvälisenä LITERACY-päivänä torstaina 8.9. klo 14.00 – 15.30.

Liity tilaisuuteen tästä linkistä.

Lukutaidon monet muodot

LITERACY -tutkimusohjelmassa etsitään ratkaisuja siihen, miten tietoa voidaan käyttää kriittisesti ja rakentavasti niin yksilöiden kuin yhteiskunnallisenkin päätöksenteon ja toiminnan tukena. 

Tieto luo kestävän ja rakentavan perustan ihmisten keskinäiselle dialogille, yksilön valinnoille ja päätöksenteolle yhteiskunnassa. Tieteen ja päätöksenteon suhteen kannalta keskeinen haaste liittyy tiedon luotettavuuteen ja ymmärrettävyyteen. Yhteiskunnassa tarvitaan uusia tapoja käsitellä tietoa – tiedon lukutaitoa. Oleellinen kysymys on, miten tieto saavuttaa riittävän laajan hyväksynnän toimiakseen yksilön toiminnan ja yhteiskunnallisen päätöksenteon pohjana. Informaation lisääntyvä määrä, sirpaleisuus ja moninaisuus haastavat niin tiedon suodattamisen kuin omaksumisenkin taidot ja tavat. Tietoa saatetaan käyttää valikoiden ja omista käsityksistä pitää kiinni, vaikka niiden korjaamiseen osoittautuisikin olevan perusteita. Lisäksi merkitystä on tiedon omaksumiseen liittyvillä yksilöllisillä eroilla. Teknologian kiihtyvä kehitys vaatii tuekseen taitoa käsitellä tietoa sekä ymmärrystä tiedon luonteesta. 

Lisätietoja

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?