Demokratiakorjaamo 2022: CITIZEN-ohjelman loppuseminaari

Ajankohta
18.1.2022
Paikka Työpajat ja keskustelutilaisuus verkossa
Ilmoittautuminen Ilmoittaudu viimeistään 13.1.2022
Ilmoittaudu

Millainen rooli kansalaisilla voisi olla päätöksenteon eri vaiheissa? Miten kuumenevat tunteet näkyvät ja kuuluvat osana demokraattista politiikkaa? Miten hallinto voi ennakoida tulevaa ja mikä on tieteellisen tiedon rooli demokratian muuttuvassa toimintaympäristössä? 

Demokratiaa koettelevat monimutkaiset haasteet, kuten yhteiskunnallisen vaikuttamisen eriytyminen, julkisen keskustelun kärjistyminen sekä polarisaatio. Tutkimus on tunnistanut ja kehittänyt hyviä ratkaisuja vastaamaan haasteisiin – enää toimeenpano puuttuu. 

Jo neljättä kertaa järjestettävä Demokratiakorjaamo kutsuu kaikki kiinnostuneet kuulemaan tutkimukseen perustuvia ratkaisuja suomalaisen demokratian kehittämiseksi otsikolla "Demokratian kriisi on peruttu!".

Kokonaan Zoomissa järjestettävä tilaisuus koostuu työpajoista (7 vaihtoehtoista työpajaa) ja keskustelutilaisuudesta. Huom. myös keskustelutilaisuus on siirretty Zoomiin.

Tapahtuman järjestävät strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) tutkimushankkeet PALO, ALL-YOUTH, BIBU ja CORE. Muuttuvat hallinnan tavat ja aktiivinen kansalaisuus (CITIZEN) -ohjelman hankkeet BIBU, PALO ja CORE tulevat päätökseen helmikuussa 2022 ja tapahtuma on samalla näiden hankkeiden loppuseminaari.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu haluamaasi työpajaan sekä keskustelutilaisuuteen viimeistään 13.1.2022. Linkki työpajaan ja/tai keskustelutilaisuuteen (erilliset linkit) lähetetään osallistujille sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Sekä työpajat että keskustelutilaisuus pidetään Zoomissa.

Voit ilmoittautua vain yhteen työpajaan. Osallistujamäärä on rajattu. Esteen ilmaantuessa peruthan osallistumisesi työpajaan. Voit tarkastella ilmoittautumistasi ja perua sen 7 päivää ennen tapahtumaa osoitteessa https://konsta.utu.fi ja antamalla ilmoittautumisen vahvistusviestissä saamasi palvelutunnuksen. 

Ohjelma

klo 15.00–16.15 Zoom-työpajat
klo 16.15–17.00 Tauko
klo 17.00–18.15 Keskustelutilaisuus
klo 18.15–18.30 Loppusanat ja katsaus tulevaisuuteen: Mitä seuraavaksi?

Tilaisuuden materiaalit ovat saatavilla täällä.

Lisätietoja

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?