Strategisen tutkimuksen uudet ohjelmajohtajat on valittu

10.3.2021

Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN) valitsi 8.3.2021 kaksi uutta osa-aikaista ohjelmajohtajaa strategisen tutkimuksen ohjelmille: Ilmastonmuutos ja ihminen (CLIMATE) ja Tiedon lukutaito ja tietoon perustuva päätöksenteko (LITERACY). Valittujen ohjelmajohtajien rahoituskausi on 1.3.2021–30.09.2023.

CLIMATE-ohjelman ohjelmajohtajaksi valittiin kestävän kehityksen erityisasiantuntija Paula Schönach Aalto-yliopistosta. LITERACY-ohjelman ohjelmajohtajaksi valittiin tutkimusjohtaja Jarmo Viteli Tampereen yliopistosta.

Strategisen tutkimuksen neuvoston valinta perustui Schönachin ja Vitelin tieteellisiin ansioihin, monitieteiseen substanssiosaamiseen, johtamis- ja koordinointikokemukseen monialaisissa verkostoissa sekä soveltuvuuteen tehtävän hoitamisessa.

Ohjelmajohtajan tehtävinä on rakentaa ohjelmakokonaisuutta yhteistyössä johtamansa ohjelman hankkeiden kanssa ja edistää toiminnallaan yhteistyötä strategisen tutkimuksen ohjelmien välillä. Lisäksi ohjelmajohtajat vastaavat strategisen tutkimuksen ohjelmien yhteisen toiminnan kehittämisestä ja toteuttamisesta sekä vahvistavat toiminnallaan strategisen tutkimuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta yhdessä muiden ohjelmajohtajien ja Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen vastuualueen kanssa. Ohjelmajohtajat ovat palvelussuhteessa taustaorganisaatioonsa.

Lisätietoja

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Suomen Akatemian viestintä
Anna Oravakangas
viestintäasiantuntija
p. 029 533 5039

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?