PANDEMICS: Kriisinkestävä Suomi – mitä voimme oppia koronapandemiasta?

Ajankohta
2.10.2023
Paikka Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, Helsinki ja verkossa
Ilmoittautuminen Ilmoittautuminen on päättynyt

Millaista kriiseihin varautumista tarvitsemme ja voimme odottaa tällä hallituskaudella? Miten kehittää palvelujärjestelmiä kriisinkestävämmäksi hoitovelan ja säästöpaineiden puristuksessa? Miten varautua lainsäädännöllä pandemioihin ja muihin kriiseihin?

Tervetuloa Kriisinkestävä Suomi -tilaisuuteen kuulemaan tutkimustietoa koronapandemian opeista ja keskustelemaan ratkaisuista Suomen kriisivalmiuden parantamiseksi!

Seuraa paneelikeskusteluja (klo 13–15) suorana verkossa tästä.

Koronapandemiasta on seurannut paljon uutta tutkimustietoa kriisien vaikutuksista yhteiskuntaan ja sen eri toimijoihin. Tutkimuksista saatavat opit tulisi hyödyntää varautumisessa mahdollisiin tuleviin kriiseihin.  

Tilaisuuden paneelikeskusteluissa poliitikot, hallinnon edustajat ja tutkijat käyvät vuoropuhelua hyvinvointivaltion palvelujärjestelmän kehittämistä sekä lainsäädännöllisestä varautumisesta pandemioihin ja muihin kriiseihin. Keskustelut juontaa toimittaja Jan Andersson.  

Paneelikeskustelujen jälkeen tutkijat pitävät tietoiskuja koronapandemian opeista ja kriisivarautumista. Tietoiskut tarjoavat viimeaikaista tutkimustietoa ja antavat uusia näkökulmia yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon.  

Tilaisuuden järjestävät strategisen tutkimuksen Pandemiat yhteiskunnallisena haasteena, PANDEMICS-ohjelma ja Suomen Akatemian RESILIENCE-ohjelma yhteistyössä MTV:n kanssa.  

Kaikille avoin keskustelutilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston Tiedekulmassa.Ilmoittautuminen Tiedekulmaan ja tietoiskusessioihin on päättynyt. Paneelikeskustelut (klo 13–15) striimataan suorana verkossa: Seuraa verkkolähetystä tästä

Ohjelma

12.00 Lounas, Tiedekulma Cafe

13.00–15.00 Paneelikeskustelut, Stage

15.00–17.00 Kahvi ja tietoiskut: ajankohtaista tutkimustietoa koronapandemian opeista ja kriisivarautumisesta, Fönster ja Lounge

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?