Webinaari: Toimintavarmaan ruokajärjestelmään

Ajankohta
4.11.2020
Paikka Verkkolähetys
Ilmoittautuminen Ilmoittautuminen oheisesta linkistä
Ilmoittaudu

Ruoka ja resilienssi - mistä on kyse? Kuinka ruokajärjestelmän resilienssiä voidaan vahvistaa?

Strategisen tutkimuksen neuvoston ohjelmat ja niiden hankkeet kutsuvat ruokajärjestelmän toimijoita, päättäjiä ja tutkijoita keskustelemaan toimintavarman ruokajärjestelmän edellytyksistä.

Webinaari käynnistää toimijoiden, tutkijoiden ja päättäjien välisen vuorovaikutusprosessin, jonka tavoitteena on vahvistaa ruokajärjestelmän resilienssiä eli sieto-, sopeutumis- ja muutoskykyä tutkimusperustaisen päätöksenteon avulla.

Webinaarin järjestävät tutkimuskonsortiot, jotka saavat rahoituksensa strategisen tutkimuksen neuvoston ohjelmista Kohti kestävää, terveellistä ja ilmastoneutraalia ruokajärjestelmää (FOOD), Julkisen vallan muuttuva rooli ja yhteiskunnan ohjaamisen mahdollisuudet (STEER) ja Sopeutuminen kestävän kasvun edellytyksenä (ADAPT).

Tilaisuuden ohjelma:

  • Tervetuloa: Ruoka ja resilienssi – mistä on kyse? Professori Helena Kahiluoto, LUT-yliopisto, ohjelmajohtaja, Kohti kestävää, terveellistä ja ilmastoneutraalia ruokajärjestelmää (FOOD) -ohjelma
  • Operationalizing planetary health, Professor in Global Food Policy and Ethics, Jessica Fanzo, Johns Hopkins University, USA
  • Resilienssi ja planetaarinen ruokavalio Suomessa, Anne-Maria Pajari, Helsingin Yliopisto, konsortion johtaja, Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä (Leg4Life) -hanke
  • Kaupan rooli ruokaketjun yhteispelissä, vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa, S-ryhmä
  • Ruokaketjun peruskivi – osaava viljelijä, Juha-Pekka Aikola, NordicPlantProtein - Vihreä Härkä -tuotteet, Maanviljelyn monihyötyiset ratkaisut ilmastokestävään ruokajärjestelmään (MULTA) -hanke
  • Ruokajärjestelmän murros ja haavoittuvat ryhmät, tutkijatohtori Teea Kortetmäki, Jyväskylän yliopisto, Reilu Ruokamurros (JUST-FOOD) -hanke
  • Huoltovarmuusnäkökulma, valmiusasiamies Juha Mantila, Huoltovarmuuskeskus
  • Kroonistuvien kriisien yhteiskuntapoliittiset jännitteet, ympäristöpolitiikan professori Janne I. Hukkinen, Helsingin yliopisto, konsortion johtaja, Luova sopeutuminen viheliäisiin ekososiaalisiin murroksiin (WISE) -hanke
  • Joustava ja kestävä ruokaketju - ruokaturvan eettinen koodisto, sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa, Helsingin yliopisto, Julkisen vallan muuttuva rooli ja yhteiskunnan ohjaamisen mahdollisuudet (ETAIROS) -hanke

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Kaisa Karttunen, JUST-FOOD -hankkeen vuorovaikutusvastaava 

Lisätietoja

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?