GROWTH-ohjelma: Uudistuva Suomi – Tutkituilla ratkaisuilla kohti kestävää yhteiskuntaa

Ajankohta
12.10.2023
Paikka Musiikkitalo, Mannerheimintie 13a, Helsinki
Ilmoittautuminen Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tervetuloa Kestävän kasvun avaimet (GROWTH) -ohjelman juhlaseminaariin Musiikkitaloon 12.10.2023.

Seuraa seminaaria verkossa tästä.

Seminaarissa keskustellaan kestävän kasvun rajoista ja uudistuvan yhteiskunnan tulevaisuudesta. Asiantuntijat esittävät kolmeen kestävän ja uudistuvan yhteiskunnan teemaan liittyviä parhaita ratkaisuja, jotka ovat nostettu GROWTH-ohjelman hankkeissa tehdystä tutkimuksesta. Ratkaisut käsittelevät kiertotalouden arvontuoton, korkeatasoisen koulutuksen sekä osaavien kansalaisten ja nuorten merkitystä tulevaisuuden Suomelle. Seminaari tarjoaa yhteiskuntamme vaikuttajille ja tiedeyhteisölle tutkittuun tietoon perustuvia kestävän ja uudistuvan yhteiskunnan ratkaisun avaimia.

Kestävä ja uudistuva Suomi tarvitsee vahvan tulevaisuuden vision.
Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan! 

Ilmoittaudu tapahtumaan on päättynyt. 

Ohjelma tarkentuu lähempänä tilaisuutta. 

Ohjelma

16:00 Tilaisuuden avaus
16:05 Paneelikeskustelu - mitä kestävä kasvu on?
Mitä uudistuva Suomi tarvitsee? Kestävä kasvu on muutakin kuin materiaalista kasvua. Mitkä ovat kasvun uudet käsitteet ja mitä hyvinvointiyhteiskunta tarvitsee? Keskustelijoina tutkija, päätöksentekijä ja elinkeinoelämän edustaja.
16:35 Kestävä ja uudistuva Suomi – ratkaisuja tutkimuksesta
GROWTH-ohjelman hankkeiden asiantuntijat esittävät tutkimuksesta kumpuavia kestävään ja uudistuvaan yhteiskuntaan liittyviä ratkaisujen avaimia, joita on kansallisessa ja paikallisessa päätöksenteossa hyödynnetty ja otettu käyttöön.
17:30 Paneelikeskustelu - nyt tehdään tulevaisuutta
Ohjelman hankkeiden johtajat keskustelevat tutkimuksen tuottamista mahdollisuuksista ja kestävään kasvuun liittyvän yhteiskunnallisen keskustelun tarpeesta. Paneelissa esitetään tutkimukseen perustuvia tulevaisuutta luotsaavia viestejä päätöksentekijöiden tueksi ja hyödynnettäväksi.
18:00 Loppusanat
18:00–19:30Tarjoilua ja ohjelmaa

Kestävän kasvun avaimet (GROWTH) -ohjelmassa tuotetaan tietoa kestävän kasvun ja uudistumiskyvyn tueksi. Muutosten tuomia mahdollisuuksia sekä uudistumisen edellytyksiä ja esteitä tarkastellaan yhteiskunnan, yhteisöjen ja yksilön tasoilla. 

Lisätietoja

  • ohjelmajohtaja Anne-Christine Ritschkoff, anne-christine.ritschkoff(at)vtt.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?