Strategisen tutkimuksen teemakysely 2021 on päättynyt – kiitos ehdotuksista ja kommenteista!

12.11.2021

Uusia ehdotuksia ohjelmateemoiksi vuodelle 2023 kartoittanut kyselymme on päättynyt. Saimme määräaikaan mennessä yhteensä 116 ehdotusta strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) teematyön tueksi. Kyselyyn kirjautui yhteensä 343 käyttäjää, joiden kesken käytiin aktiivista ja erittäin hyödyllistä keskustelua.

Kaikki ehdotukset ja kommentit käydään läpi osana STN:n teemavalmistelua. Teemojen valmistelu jatkuu seuraavaksi neuvoston voimin sekä alkuvuodesta 2022 sidosryhmätyöpajalla. Neuvosto järjestää myös toukokuussa 2022 jo perinteeksi muodostuneen avoimen teemakuulemistilaisuuden, jossa kiinnostuneilla on vielä mahdollisuus kommentoida teemaehdotusluonnosta. Tilaisuuden jälkeen STN tekee päätöksen teema-aloitteesta, joka luovutetaan valtioneuvostolle. Valtioneuvoston teemapäätöksen perusteella STN valmistelee syksyllä 2022 strategisen tutkimuksen vuonna 2023 käynnistyvän ohjelman ja sen rahoitushaun. Strategisen tutkimuksen neuvosto on aikaisempina vuosina tehnyt vähintään kaksi teema-aloitetta valtioneuvostolle ja käynnistänyt valtioneuvoston päätöksen jälkeen uudet STN-ohjelmat. Strategisen tutkimuksen rahoitukseen on kuitenkin esitetty leikkauksia, jotka vaikuttaisivat vuodesta 2023 alkaen. Siksi valmistelussa varaudutaan myös siihen, että STN valmistelisi vain yhden teemaehdotuksen valtioneuvostolle.

Strateginen tutkimus kiittää lämpimästi kaikkia kyselyyn osallistuneita arvokkaista ehdotuksista ja näkökulmista. Aktiivinen osallistuminen prosessiin tukee laadukkaiden teemaehdotusten valmistelua.

Lisätietoja

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi  

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?