FOOD-ohjelman työpaja: Ruokastrategia tutkitun tiedon perustalle

Ajankohta
11.10.2023
Paikka Helsinki
Ilmoittautuminen

Kohti kestävää, terveellistä ja ilmastoneutraalia ruokajärjestelmää (FOOD) -ohjelman "Ruokastrategia tutkitun tiedon perustalle" työpajassa hahmotellaan tutkijoiden ja tutkimustiedon käyttäjien kesken Suomen ruokastrategian tulisi sisältöä, ja tutkitun tiedon roolia.

Työpajan tavoitteena on edistää Petteri Orpon hallituksen ohjelmakirjauksen (s. 127) mukaista tavoitetta kotimaisen ruoantuotannon pitkän aikavälin strategian tekemiseksi. Kestävän ruokastrategian toteutuminen vaatii ministeriöiden rajoja ylittävää politiikkaa, ja kysymys on yhteiskunnan, julkisen ja yksityisen talouden, lainsäädännön, teknologioiden, infrastruktuurien, ympäristön ja luonnonvarojen käytön järjestelyistä. Järjestelmän on oltava toimijoilleen taloudellisesti kannattava. Lisäksi sen on oltava ilmastoystävällinen ja oikeudenmukainen, ja sen on tuotettava terveellistä ravitsemusta riittävän omavaraisesti ja huoltovarmasti.

Työpajailmoittautuminen on suljettu (työpaja on täynnä). Lisäpaikkoja voi voi tiedustella ohjelmajohtaja Juha Heleniuskelta, etunimi.sukunimi(at)helsinki.fi.

Työpajan järjestää strategisen tutkimuksen Kohti kestävää, terveellistä ja ilmastoneutraalia ruokajärjestelmää (FOOD) -tutkimusohjelma. Ohjelman kolme laajaa tutkimushanketta tuottavat monitieteisesti tutkittua tietoa koskien oikeudenmukaista ruokasiirtymää (JUST-FOOD), palkokasvien merkitystä kestävässä ruokajärjestelmässä (Leg4Life) sekä peltomaiden hiilensidontaa ja viljavuutta ylläpitäviä viljelymenetelmiä (Multa).

Lisätietoja:

  • ohjelmajohtaja professori Juha Helenius, etunimi.sukunimi(at)helsinki.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?