STN-ohjelmien yhteinen webinaari kutsuu keskustelemaan toimintavarmasta ruokajärjestelmästä 4.11.
Toimintavarmaan ruokajärjestelmään -webinaari
Ruoka ja resilienssi - mistä on kyse? Kuinka ruokajärjestelmän resilienssiä voidaan vahvistaa?
Strategisen tutkimuksen neuvoston ohjelmat ja niiden hankkeet kutsuvat ruokajärjestelmän toimijoita, päättäjiä ja tutkijoita keskustelemaan toimintavarman ruokajärjestelmän edellytyksistä.
Webinaari käynnistää toimijoiden, tutkijoiden ja päättäjien välisen vuorovaikutusprosessin, jonka tavoitteena on vahvistaa ruokajärjestelmän resilienssiä eli sieto-, sopeutumis- ja muutoskykyä tutkimusperustaisen päätöksenteon avulla.
Webinaarin järjestävät tutkimuskonsortiot, jotka saavat rahoituksensa strategisen tutkimuksen neuvoston ohjelmista Kohti kestävää, terveellistä ja ilmastoneutraalia ruokajärjestelmää (FOOD), Julkisen vallan muuttuva rooli ja yhteiskunnan ohjaamisen mahdollisuudet (STEER) ja Sopeutuminen kestävän kasvun edellytyksenä (ADAPT). Katso tilaisuuden tarkempi ohjelma pudotusvalikosta alta.
Tervetuloa pohtimaan ruokaturvan toteutumista kriiseissä ja muutoksissa!
Aika: 4.11.2020 klo 15.00-17.00
Paikka: Webinaari, ilmoittaudu webinaariin tästä linkistä
Ohjelma
Tervetuloa: Ruoka ja resilienssi – mistä on kyse? Professori Helena Kahiluoto, LUT-yliopisto, ohjelmajohtaja, Kohti kestävää, terveellistä ja ilmastoneutraalia ruokajärjestelmää (FOOD) -ohjelma
Operationalizing planetary health, Professor in Global Food Policy and Ethics, Jessica Fanzo, Johns Hopkins University, USA
Resilienssi ja planetaarinen ruokavalio Suomessa, Anne-Maria Pajari, Helsingin Yliopisto, konsortion johtaja, Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä (Leg4Life) -hanke
Kaupan rooli ruokaketjun yhteispelissä, vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa, S-ryhmä
Ruokaketjun peruskivi – osaava viljelijä, Juha-Pekka Aikola, NordicPlantProtein - Vihreä Härkä -tuotteet, Maanviljelyn monihyötyiset ratkaisut ilmastokestävään ruokajärjestelmään (MULTA) -hanke
Ruokajärjestelmän murros ja haavoittuvat ryhmät, tutkijatohtori Teea Kortetmäki, Jyväskylän yliopisto, Reilu Ruokamurros (JUST-FOOD) -hanke
Huoltovarmuusnäkökulma, valmiusasiamies Juha Mantila, Huoltovarmuuskeskus
Kroonistuvien kriisien yhteiskuntapoliittiset jännitteet, ympäristöpolitiikan professori Janne I. Hukkinen, Helsingin yliopisto, konsortion johtaja, Luova sopeutuminen viheliäisiin ekososiaalisiin murroksiin (WISE) -hanke
Joustava ja kestävä ruokaketju - ruokaturvan eettinen koodisto, sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa, Helsingin yliopisto, Julkisen vallan muuttuva rooli ja yhteiskunnan ohjaamisen mahdollisuudet (ETAIROS) -hanke
Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Kaisa Karttunen, JUST-FOOD -hankkeen vuorovaikutusvastaava
Lisätietoja
- ohjelmajohtaja Helena Kahiluoto, etunimi.sukunimi@lut.fi
- Tutustu strategisen tutkimuksen ohjelmiin ja hankkeisiin