Kestävät vesi- ja ruokatulevaisuudet (Water&Food)

Hanke tarkastelee ilmastonmuutoksen ja vaikeasti ennakoitavien yhteiskunnallisten mullistusten (sodat, pandemiat, taloudelliset kriisit) vaikutuksia ruokaturvaan, toimeentuloon ja ekosysteemeihin. Monitieteisen tutkimuksen avulla rakennamme kokonaisvaltaista ymmärrystä veden ja muiden resurssien niukkuuden syistä ja kehitämme keinoja niukkuuden ennakoimiseksi ja välttämiseksi. Kehitämme ratkaisuja kasvinviljelyn kuivuus- ja tulvahaasteisiin, arvioimme ruokavalintoihin liittyvien päätösten vaikutuksia ympäristöön ja veteen sekä tutkimme ruoan kansainvälistä kauppaa muuttuvissa olosuhteissa. Arvioimme kuluttajien muutosvalmiutta ja rakennamme ruoan kulutuksen ja veden käytön pitkän aikavälin globaaleja skenaarioita. Tavoitteemme on parantaa ruokajärjestelmän toimijoiden kykyä sopeutua muuttuviin olosuhteisiin ja mahdollisiin tulevaisuuden kriiseihin. Sovellamme planetaaristen rajojen käsitettä viestinnässä ja vuorovaikutuksessa, ml. tiedon yhteistuotannossa sidosryhmien kanssa.

Lisätietoja

  • Konsortion johtaja: Professori Kari Hyytiäinen, Helsingin yliopisto, etunimi.sukunimi(at)helsinki.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?