Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä (Leg4Life)

Leg4Life on Helsingin yliopiston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Luonnonvarakeskuksen hanke, joka tavoitteena on edistää siirtymistä ilmastoneutraaliin ruokaketjuun. Tähän pyritään monipuolistamalla ja lisäämällä kasviproteiinien lähteiden viljelyä, jalostamista ja käyttöä alkutuotannosta kuluttajan ruokapöytään asti ja ottamalla samalla huomioon myös syntyvät ympäristö- ja terveysvaikutukset. Hankkeessa keskitytään Suomen ilmasto-olosuhteissa menestyviin palkokasveihin, kuten herneeseen, härkäpapuun ja lupiiniin. Hanke tutkii ja edistää palkokasvipohjaista alkutuotantoa, kehittää maukkaita ja terveellisiä palkokasvipohjaisia tuotteita sekä ruokapalveluiden että yksittäisten kuluttajien käyttöön ja tutkii palkokasvien tuotannon ja käytön lisäämisen vaikutusta ihmisen ravitsemukseen ja terveyteen, yhteiskuntaan, talouteen ja ympäristöön. Hankkeen tuottamaa tietoa käytetään kestävyyden kokonaisvaltaisten muutosvaikutusten mallintamiseen.

Lisätietoja:

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?