Verkkoasioinnin usein kysyttyjä kysymyksiä

K: Voiko tutkimussuunnitelmaeditorissa liittää kuvan viereen tekstiä?

V: Ei voi. Voit kuitenkin muotoilla kuvan ja tekstin haluamasi näköiseksi esim. Word-tiedostossa, ja tuoda sen tutkimussuunnitelmaeditoriin kuvana copy-paste -toiminnolla (ctrl+c ja ctrl+v).

K: Mitä teen, kun tutkimussuunnitelmaeditoriin liitetty tai editorin toiminnolla tehty taulukko ei rivity oikein tutkimussuunnitelman pdf-versiossa?

V: Tee taulukko Word-tiedostoon, ja kokeile tuoda se tutkimussuunnitelmaeditoriin copy-paste -toiminnolla (ctrl+c ja ctrl+v). Voit myös tuoda taulukon tutkimussuunnitelmaeditoriin kuvana copy-paste -toiminnolla.

K: Mitä teen, kun tutkimussuunnitelmaeditoriin liitetty kuva venyy reunojen yli tutkimussuunnitelman pdf-versiossa?

V: Kokeile tuoda kuva tutkimussuunnitelmaeditoriin copy-paste -toiminnolla (ctrl+c ja ctrl+v).

K: Mitä teen, kun tutkimussuunnitelmaan liittämäni kuva näkyy tutkimussuunnitelmaeditorissa, mutta ei tutkimussuunnitelman pdf-versiossa?

V: Kokeile pienentää kuvaa tutkimussuunnitelmaeditorissa säätämällä kokoa kuvan nurkista.

K: Mitkä selaimet ovat tuettuja?

V: Tuetut selaimet ovat IE 9 tai uudempi, Firefox 45 tai uudempi ja Safari 9 tai uudempi. Joillakin Safarin versioilla esim. tutkimussuunnitelman tallentaminen ei onnistu. Myös Google Chrome -selaimen ja Firefox-selaimen version 60.2 käytössä on havaittu ongelmia.

K: Mitä teen, kun ”Näytä hakemuksesi pdf-muodossa” -painike ei avaa pdf-tiedostoa?

V: Tarkista, että olet merkinnyt kaikki julkaisut tärkeäksi Julkaisut-välilehdellä.

K: Mitkä ovat tutkimussuunnitelman fonttikoko ja marginaali tutkimussuunnitelman pdf-versiossa?

V: Fonttikoko on 12 pt ja marginaali 20 mm (vasen ja oikea).

K: Mikä on tutkimussuunnitelman pituus? Sisältyvätkö abstrakti ja kirjallisuusluettelo tutkimussuunnitelman max. sivumäärään? Miten tarkistan tutkimussuunnitelman pituuden hakemusta tehdessäni?

V: Tutkimussuunnitelma-pdf:n pituus on max. 14 sivua (konsortioissa 17 sivua). Kirjallisuusluettelo (max. 2 sivua) sisältyy tähän pituuteen, abstrakti ei. Tutkimussuunnitelman (sis. kirjallisuusluettelon) pituuden voi tarkistaa painikkeesta ”Näytä tutkimussuunnitelma”.

K: Mihin kirjoitan abstraktin, jos jätän tutkimussuunnitelman liitetiedostona?

V: Vaikka jättäisit tutkimussuunnitelman liitetiedostona, kirjoita abstrakti hakemuslomakkeen Tutkimussuunnitelma-sivulle kohtaan ”Abstrakti”.

K: Mitä teen, kun tutkimussuunnitelmaeditorissa lisäämäni erikoismerkit näkyvät tutkimussuunnitelman pdf-versiossa kysymysmerkkeinä?

V: Lisää erikoismerkit tutkimussuunnitelmaeditorissa kaava(matematiikka) -painikkeen kautta.

K: Miten saan kappalevälin näkyviin tutkimussuunnitelma-pdf:ssä?

V: Lisää editorissa kaksi rivinvaihtoa (enter), niin kappaleväli (yksi rivinvaihto) näkyy pdf:ssä. Yksi rivinvaihto editorissa aloittaa tekstin uudelta riviltä, mutta varsinaista kappaleväliä ei tule.

 

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?