Rakkaudesta tieteeseen kannusti tutkijoita vuorovaikutukseen

19.2.2018

”Strateginen tutkimus rakentaa Suomen seuraavan sadan vuoden tarinaa, jossa on tähänkin mennessä ollut aina painoarvo osaamisella ja tutkimuksella.” Näillä sanoilla ministeri Anu Vehviläinen avasi Rakkaudesta tieteeseen päivän Finlandia-talolla 14.2. Hän näki tärkeänä saattaa tutkimusta kansalaisen arkeen. Hänestä on myös tärkeätä, että valtioneuvostotasoa myöten ollaan mukana yhteyksissä, joita on rakennettu tutkijoiden ja päätöksentekijöiden välille.

”On hienoa nähdä, että strategisessa tutkimuksessa on innostuttu tutkimukseen, joka innostaa rohkeaan tieteenalat ylittävään tutkimukseen”, Vehviläinen painotti. Hän korosti, että tutkijoiden ja päätöksentekijöiden välistä rapsakkaa keskustelua ei pidä pelätä. 

Tilaisuuden päättäneessä paneelikeskustelussa Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax kehotti tutkijoita olemaan vihaisempia ja nostamaan meteliä päättäjien huonoista ideoista. Hän myös kannusti tutkijoita uskaltautumaan kommentoimaan yli oman tutkimuksen rajojen. Hänestä tutkijoiden tulisi myös lisätä tutkitun tiedon jalostamista käytäntöön. 

Strategisen tutkimuksen neuvoston järjestämässä tapahtumassa tutkijat ja päättäjät kohtasivat ratkaisuriihissä. Päivän mittaan käytiin läpi kaikkien paitsi uusimpien ohjelmien sisältöä esittelyin ja keskusteluin.

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?