Suurnopeuksiset sähkömekaaniset energianmuunnosjärjestelmät -huippuyksikkö

Suurnopeuksiset sähkömekaaniset energianmuunnosjärjestelmät

Belahcen Anouar Aalto-yliopisto (AALTO); Pippuri-Mäkeläinen Jenni Teknologian tutkimuskeskus (VTT Oy); Pyrhönen Juha Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto (LUT); Rasilo Paavo Tampereen yliopisto (TAU); Råback Peter Tieteen tietotekniikan keskus Oy (CSC) ja Tammi Kari (AALTO) 

Maailma sähköistyy kiihtyvällä tahdilla. Sähköistyminen näkyy niin liikenteessä kuin teollisissa prosesseissa ja kokonaisissa energiajärjestelmissäkin. Tämä kehitys luo ennennäkemätöntä tarvetta energia-, materiaali- ja kustannustehokkaille sähkökoneille, sähkökäytöille ja sähköisille voimalinjoille.

Suurnopeuksiset sähkömekaaniset energianmuunnosjärjestelmät -huippuyksikkö tuo yhteen aihepiirin keskeiset suomalaiset akateemiset asiantuntijat. Huippuyksikössä keskitytään erityisesti suurtaajuusratkaisuihin ja niiden mahdollisuuksien täysimääräiseen hyödyntämiseen. Tavoitteena on kehittää mallinnus- ja analyysimenetelmiä sekä metodologioita puhtaamman tulevaisuuden kannalta välttämättömien kestävien ja kompaktien sähkökoneiden ja -käyttöjen, mekaanisen voimansiirron ja näistä koostuvien järjestelmien tuottamiseen.

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?