27.9.2022

Vesihuollon myytit

Vesihuolto on monella tapaa keskeinen osa arkeamme, mutta harvemmin tulemme ajatelleeksi, mitä kaikkea sen taakse kätkeytyy. Todellisuudessa vesi ja vesihuolto ovat moninaisia ilmiöitä, joihin myös liitetään hyvin erityyppisiä merkityksiä.

Tampereen yliopiston tutkijoiden Vesihuollon myytit -teos pohtii Suomen vesihuollossa esiintyviä myyttejä ja avaa niitä suurelle yleisölle. Myytit ovat tulleet esille pitkäaikaisen tutkimustoiminnan sekä lukuisten suurelle yleisölle ja osin alan ammattilaisille pidettyjen esitelmien ja keskustelujen kautta. Teoksessa pohditaan, missä määrin esille tulleet vesihuollon myytit pitävät paikkansa tutkimuksen valossa. Samalla teos pohtii, kuinka suomalaista vesihuoltoa voisi kehittää kestävämmäksi.

”Vesihän tulee hanasta ja poistuu viemäriin. Harvemmin tulemme kuitenkaan ajatelleeksi, mitä kaikkea tarvitaan vesihuollon järjestämiseen ja tuottamiseen”, yksi kirjan kirjoittajista Tapio Katko sanoo.

Teoksen perusidea syntyi Suomen Akatemian rahoittaman tutkimushankkeen ReWaGons (Vesihuoltopalveluiden toiminnan ja hallinnan uudelleen järjestelyt rakennetussa ympäristössä) aikana vuosina 2015–2018.

Tampereen yliopiston Vesihuoltopalveluiden tutkimusryhmä CADWES tuottaa korkeatasoiseen moni- ja poikkitieteellisen tutkimukseen perustuvaa tietoa ja koulutusta vesihuoltopalveluiden ja vesivarojen kestävästä käytöstä.

Katko T.S., Juuti P.S., Juuti R.P. & Väyrynen P.O. 2022. Vesihuollon myytit. Vastapaino, Tampere

Viimeksi muokattu 13.3.2024

AKA_FI_vaaka_sininen_RGB.svg

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, jolla esitellään yleistajuisesti tutkimusta ja tutkitun tiedon merkitystä. Suomen Akatemia on tieteen ja tutkimusrahoituksen asiantuntija, joka edistää tutkimuksen asemaa yhteiskunnassa.

Seuraa meitä:
facebook.svg youtube.svglinkedin.svg

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
viestinta@aka.fi

Lisätietoja Suomen Akatemiasta
www.aka.fi

SAAVUTETTAVUUS

Kysy tieteestä tietosuojaseloste (pdf)

Tietoja evästeistä