Siirry pääsisältöön

Tutkittua tietoa meille kaikille

Tutkittu tieto avaa maailman täynnä mahdollisuuksia

Vietämme tänä vuonna tutkitun tiedon teemavuotta. Vuoden tavoitteena on muodostaa monipuolinen kuva tutkitusta tiedosta ja sen roolista esimerkiksi yksilön hyvinvoinnin ja yhteiskunnan toiminnan kannalta.

Teemavuonna nostetaan esille tutkitun tiedon lähteitä kuten tutkimustietoa, tilastoja, selvityksiä ja analyysejä sekä tiedon luonnetta. Siihen liittyy uusimmista tutkimustuloksista kertominen. Erityisesti lapsille ja nuorille tarjotaan luovuutta, innostusta ja uskoa tulevaisuuteen. 

Teemavuoden aikana on runsaasti erilaisia tapahtumia ja muita tekoja liittyen tutkittuun tietoon. Suomen Akatemia osallistuu teemavuoteen järjestämällä siihen liittyviä lukioiden jo perinteeksi muodostuneita Tietobreikkejä. Täällä Tietysti.fi-sivustolla toteutetaan juttusarja tutkijoista, jotka ovat eri tavoin välittäneet tutkittua tietoa eteenpäin. Tänne kootaan myös muuta teemavuoteen liittyvää aineistoa.

Tutkitun tiedon teemavuoden järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Akatemia ja Tieteellisten seurain valtuuskunta.

Lisätietoja teemavuoden verkkosivuilta 

Viimeksi muokattu 16.11.2022

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, joka kertoo yleistajuisesti Akatemian rahoittamasta tutkimuksesta.  Sivuille kootaan muun muassa tutkijahaastatteluita, tieteen yleisötapahtumia, tiedeuutisia ja tutkimuksesta kertovia taustajuttuja.

Seuraa meitä:
 
Facebook logo  Twitter logo  Youtube logo

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
viestinta@aka.fi

Suomen Akatemian logo

Lisätietoja Suomen Akatemiasta www.aka.fi

SAAVUTETTAVUUS