Kehitystutkimus

Kehitystutkimus auttaa ymmärtämään kehityksen esteitä

Suomen Akatemian ja ulkoministeriön yhteisessä kehitystutkimuksen ohjelmassa (DEVELOP) rahoitetaan globaalin kehityksen kysymyksiin vastaavia hankkeita. Ne hyödyttävät kehitysmaiden kehitystä ja suomalaista osaamista. Kehitystutkimus auttaa ymmärtämään kehityksen esteitä ja etsii keinoja niiden poistamiseksi. Tavoitteena on tuottaa tietoa ongelmien ratkaisuun esimerkiksi terveydessä, luonnonvaroissa, taloudessa ja koulutuksessa. Tietoa tuotetaan myös kansainvälisistä, kansallisista ja kulttuurisista järjestelmistä sekä näiden kehitykselle asettamista rajoituksista ja mahdollisuuksista.

Ohjelman tavoitteena on tukea suomalaisten ja kehitysmaiden yliopistojen ja tutkimuslaitosten yhteistyötä ja tutkimusta.  Se vahvistaa kehitysmaiden yliopistojen ja tutkimuslaitosten tutkimuskapasiteettia. Jokainen hanke onkin palkannut tutkimuksen kohdemaan tutkijoita. Ohjelma pyrkii vastaamaan Suomen kehityspoliittisiin tavoitteisiin ja kestävän kehityksen Agenda 2030:n tavoitteisiin, joita ovat köyhyyden vähentäminen ja tasa-arvon edistäminen koko maailmassa.

Kehitystutkimuksen akatemiaohjelman rahoitus on vuosille 2018-2022. Ohjelmassa rahoitetaan nelivuotisia tutkimushankkeita. Suomen Akatemia rahoittaa seitsemän ja ulkoministeriö viisi hanketta. Akatemia ja ulkoministeriö ovat jo vuosia rahoittaneet yhdessä kehitystutkimusta ennen akatemiaohjelmaa. Se antoi kuitenkin mahdollisuuden nyt toteutettuun ohjelmallisempaan kokonaisuuteen. Tervetuloa tutustumaan kiinnostaviin aiheisiin!

Viimeksi muokattu 3.5.2023

AKA_FI_vaaka_sininen_RGB.svg

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, jolla esitellään yleistajuisesti tutkimusta ja tutkitun tiedon merkitystä. Suomen Akatemia on tieteen ja tutkimusrahoituksen asiantuntija, joka edistää tutkimuksen asemaa yhteiskunnassa.

Seuraa meitä:
facebook.svg youtube.svglinkedin.svg

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
viestinta@aka.fi

Lisätietoja Suomen Akatemiasta
www.aka.fi

SAAVUTETTAVUUS

Kysy tieteestä tietosuojaseloste (pdf)

Tietoja evästeistä