16.6.2016

Nyh­tö­kau­ran ke­hit­tä­jäs­tä Vuo­den vai­kut­ta­ja

Elintarviketieteiden tohtori Reetta Kivelä on nimetty Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan Vuoden vaikuttajaksi.

Nyhtökauran kehittäjä Reetta Kivelä on palkintoperustelujen mukaan viime aikoina erityisen ansiokkaasti edistänyt alansa tunnettuutta ja vaikuttavuutta ja tutkijana ja yrittäjänä kekseliäästi soveltanut tutkimuksen tuloksia ja kokemustaan elintarviketeollisuudessa.

– Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta on vahvasti mukana kehittämässä uusiutuvien luonnonvarojen vastuullista käyttöä, joten nyhtökaura sopii lisäksi ajatusmaailmaan erinomaisesti, toteaa dekaani Marketta Sipi.

Reetta Kivelä edistää myös tutkimuksen ja elinkeinoelämän välistä vuorovaikutusta, mikä näkyy esimerkiksi opinnäytetöitä ja muita tutkimushankkeita koskevassa yhteistyössä sekä tiedekunnasta valmistuneiden elintarvikealan maistereiden ja tohtoreiden työllistymisessä.

______________

Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta jakaa Vuoden vaikuttaja -palkinnon tunnustuksena esimerkillisestä ja vaikuttavasta työstä yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen saralla. Palkinnon saaja voi olla yksittäinen henkilö, ryhmä, yksikkö tai yhteisö.

Nyhtökaurasta lihan korvike. Reetta Kivelän haastattelu 15. tammikuuta 2016

Lähde: Helsingin yliopisto

Photo: Vilja Pursiainen / Kaskas Media 

 

Viimeksi muokattu 19.4.2023

AKA_FI_vaaka_sininen_RGB.svg

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, jolla esitellään yleistajuisesti tutkimusta ja tutkitun tiedon merkitystä. Suomen Akatemia on tieteen ja tutkimusrahoituksen asiantuntija, joka edistää tutkimuksen asemaa yhteiskunnassa.

Seuraa meitä:
facebook.svg youtube.svglinkedin.svg

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
viestinta@aka.fi

Lisätietoja Suomen Akatemiasta
www.aka.fi

SAAVUTETTAVUUS

Kysy tieteestä tietosuojaseloste (pdf)

Tietoja evästeistä