12.4.2017

Big Bang Legends – hiukkasfysiikan oppimispeli lapsille

Suomalainen pelifirma Lightneer on julkaissut uuden oppimispelin Big Bang Legends. Big Bang Legends on hauskaksi mobiilipeliksi kehitetty oppimiskokemus. Peliä pelaamalla oppii lähes huomaamatta perusteet atomeista, jaksollisesta järjestelmästä ja hiukkasfysiikasta.

Pelin oppimistulokset ovat olleet hyviä, jopa viisivuotiaat lapset ovat oppineet atomin rakenteen kvarkeista protoneihin sekä ensimmäiset jaksollisen järjestelmän alkuaineet. Lapset eivät tiedä, että hiukkasfysiikka koetaan yleisesti hankalaksi, joten siihen tutustuminen pelin kautta on hauskaa ja inspiroivaa.

Viime aikoina on puhuttu paljon pelien käytöstä opetuksessa sekä pelikasvatuksesta, ja Big Bang Legendsillä on tähän aiheeseen paljon annettavaa. Se yhdistää kaksi suomalaista huippuosaamisen aluetta, koulutuksen ja mobiilipelikehityksen. Peli on huomioitu myös kansainvälisessä mediassa.

Lightneerin tiimi on kokenut pelialan tiimi ja peliä kehittämässä ovat olleet mm. CERN sekä Oxfordin ja Harvardin yliopistot. Suomessa yhteistyökumppanina toimii Sanoma Pro, jonka kanssa toteutetaan peliin liittyvä opettajanopas.

Big Bang Legends on ilmainen ja se julkaistaan Suomessa virallisesti toukokuun aikana. Sen voi kuitenkin ladata jo nyt täältä.

Lähde: Sanni Mäntyniemi

Viimeksi muokattu 2.5.2023

AKA_FI_vaaka_sininen_RGB.svg

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, jolla esitellään yleistajuisesti tutkimusta ja tutkitun tiedon merkitystä. Suomen Akatemia on tieteen ja tutkimusrahoituksen asiantuntija, joka edistää tutkimuksen asemaa yhteiskunnassa.

Seuraa meitä:
facebook.svg youtube.svglinkedin.svg

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
viestinta@aka.fi

Lisätietoja Suomen Akatemiasta
www.aka.fi

SAAVUTETTAVUUS

Kysy tieteestä tietosuojaseloste (pdf)

Tietoja evästeistä