SuomiAreenassa keskusteltiin tiedon huoltovarmuudesta
5.7.2023

SuomiAreenassa keskusteltiin tiedon huoltovarmuudesta

SuomiAreenassa keskusteltiin tiistaina 27.6. tiedon ja osaamisen huoltovarmuudesta. Suomen Akatemian yhdessä Unifin ja Sivistan kanssa järjestämässä keskustelussa pohdittiin mm. sitä, miten tiedon ja osaamisen huoltovarmuus turvataan, miten tutkittua tietoa kerrytetään ja miten ennakoimme tulevaisuuden osaamis- ja koulutustarpeita. Keskustelussa tuotiin esiin hyviä toimintatapoja ja ratkaisuja, joilla osaamista ja tietopohjaa voidaan vahvistaa ja lisätä. 

Keskustelemassa olivat tiedon huoltovarmuutta Akatemian rahoittamassa IRWIN-tutkimushankkeessa tutkiva Petri Uusikylä Vaasan yliopistosta, Heikki Kuutti Uusitalo Sivistystyönantajista, Tanja Risikko Unifista, Jussi Vauhkonen Akatemiasta ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen. Keskustelun juontajana toimi Mari Haavisto.   

Keskustelu on tallennettu MTV Katsomoon SuomiAreenan sivulle, ja se on edelleen nähtävissä osoitteessa SuomiAreena: Tieto on osa huoltovarmuutta – katso MTV Katsomossa.

Viimeksi muokattu 5.7.2023

AKA_FI_vaaka_sininen_RGB.svg

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, jolla esitellään yleistajuisesti tutkimusta ja tutkitun tiedon merkitystä. Suomen Akatemia on tieteen ja tutkimusrahoituksen asiantuntija, joka edistää tutkimuksen asemaa yhteiskunnassa.

Seuraa meitä:
facebook.svg youtube.svglinkedin.svg

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
viestinta@aka.fi

Lisätietoja Suomen Akatemiasta
www.aka.fi

SAAVUTETTAVUUS

Kysy tieteestä tietosuojaseloste (pdf)

Tietoja evästeistä