2023 EuroHPC vastinraha, kutsuhaku

19.9.2023
5.10.2023 klo 16.15 Suomen aikaa
noin 2 miljoonaa
1.1.2023-31.12.2027
Tulossa hakuun
  • Tässä haussa voi hakea kattamaan EuroHPC yhteisyrityksen, jäljempänä EuroHPC-JU, hakujen Suomen osuuden vastinrahatarvetta (50 % hankkeen kustannuksista).
  • Hakijana on EuroHPC JUn rahoitushauista myönteisen rahoituspäätöksen saaneet toimijat suomalaisissa tutkimusorganisaatioissa

EuroHPC-rahoituksen tiedepoliittisia tavoitteita ovat mm. tulevaisuuden laskentaekosysteemin ja siihen liittyvän osaamisen kehittyminen, suurteholaskennan hyödyntämisen laajentaminen uusille aloille, kansallisen ja kansainvälisen yhteistyön edistäminen sekä osaajien houkuttelu laadukkailla tutkimusinfrastruktuureilla ja laskentainfrastruktuureilla.

Suomen Akatemia on varautunut rahoittamaan EuroHPC JUlta myönteisen rahoituspäätöksen saaneita arvioilta kahdella miljoonalla eurolla enintään viideksi vuodeksi, vuosien 2023–2027 aikana.

Suomen Akatemian keskeisenä tehtävänä on rahoittaa korkeatasoista tieteellistä tutkimusta. Suomen Akatemian rahoittaman tutkimuksen odotetaan olevan myös tieteellisesti ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa sekä vastuullista.

Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA) tutustu huolellisesti alla olevaan hakuilmoitukseen ja rahoitusehtoihin Näin rahoitusta käytetään -sivulla. Hakuilmoituksen ja rahoitusehtojen ollessa ristiriidassa, rahoitusehtojen sisältämä teksti on aina ensisijainen. Ruotsin- tai englanninkielisen hakuilmoituksen ollessa ristiriidassa suomenkielisen hakuilmoituksen kanssa, suomenkielinen hakuilmoitus on tulkintaristiriitatilanteessa aina ensisijainen.

Lue koko hakuilmoitus alta.  Tutustu myös kaikkiin liitteisiin, jotka on koottu Ohjehakemistoon A-Ö, FIRI (tutkimusinfrastruktuurit).

Avaa kaikki

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?