NordForsk: Kestävä maatalous ja ilmastonmuutos -haku

23.2.2022
19.5.2022 klo 13 Keski-Euroopan aikaa
3-4 vuotta alkaen alkuvuodesta 2023
Käsittelyssä

NordForsk-ohjelma Kestävä maatalous ja ilmastonmuutos järjestää yhteisrahoitteisen tutkimusrahoitushaun aiheesta ”Sustainable Agriculture and Climate Change”. Haun tavoitteena on edistää kestävää maataloutta ja Pohjoismaiden ja Baltian maiden maatalouden kykyä sopeutua ilmastonmuutokseen ja hillitä sitä. Tavoitteena on myös tukea osallistujamaiden tutkimusyhteisöjen yhteistyötä, monitieteisiä verkostoja sekä innovatiivisten menetelmien kehittämistä. Lisäksi halutaan tukea nuorta tutkijasukupolvea ja heidän liikkuvuuttaan.

Haun neljä teema-aluetta ovat: (1) Kasvien sopeutuminen Pohjoismaiden ja Baltian maiden tuleviin olosuhteisiin; (2) Paikallisen kasviproteiinituotannon lisääminen; (3) Kasvit ja maaperä hiilinieluina; (4) Siirtyminen kohti ilmastoviisasta ja kannattavaa paikallista ja alueellista maataloutta. Hakemuksen tulee sisältää vähintään kahden teema-alueen tutkimusyhteistyötä.

Kussakin hakemuksessa tulee olla tutkijoita vähintään kolmesta hakuun osallistuvasta maasta, joita ovat Islanti, Liettua, Norja, Ruotsi, Suomi ja Viro. Biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta on valmistautunut rahoittamaan haussa menestyvien konsortioiden suomalaisosapuolia yhteensä 600 000 eurolla (enintään 300 000 €/konsortio). Akatemian hakuehdot seuraavat pääsääntöisesti Akatemiahankkeisiin liittyvää ohjeistusta.

Hakuaika päättyy 19.5.2022. Hakemukset jätetään sähköisesti NordForskin hakuportaaliin (huomaa paikallinen kellonaika).

Lisätietoja:

  • Tarkista hakuaika, haku- ja liiteohjeet hakuilmoituksesta NordForskin verkkosivuilta
  • Haun yhteyshenkilö NordForskilla: Senior Adviser Kyösti Lempa, kyosti.lempa@nordforsk.org, tel. +4794886536
  • Haun yhteyshenkilö Suomen Akatemiassa: Tiedeasiantuntija Suvi Broholm, Biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen vastuualue, puh. 0295335045

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?