Siirry pääsisältöön
18.11.2020

Tutkittua tietoa koko ensi vuosi

Vuosi 2021 on tutkitun tiedon teemavuosi. Se on tarkoitettu kaikille. Vuosi haluaa muodostaa monipuolisen kuvan tutkitusta tiedosta ja sen roolista esimerkiksi yksilön hyvinvoinnin ja yhteiskunnan toiminnan kannalta.

Teemavuonna nostetaan esille tutkitun tiedon lähteitä kuten tutkimustietoa, tilastoja, selvityksiä ja analyysejä sekä tiedon luonnetta. Siihen liittyy uusimmista tutkimustuloksista kertominen. Erityisesti lapsille ja nuorille tarjotaan luovuutta, innostusta ja uskoa tulevaisuuteen.

Teemavuoden aikana on runsaasti erilaisia tapahtumia ja muita tekoja liittyen tutkittuun tietoon. Teemavuoden verkkosivuille tulee tapahtumakalenteri, josta voi seurata, mitä kaikkea vuoden mittaan tapahtuu.

Suomen Akatemia osallistuu teemavuoteen järjestämällä siihen liittyviä lukioiden jo perinteeksi muodostuneita tietobreikkejä. Täällä Tietysti.fi-sivustolla toteutetaan juttusarja tutkijoista, jotka ovat eri tavoin välittäneet tutkittua tietoa eteenpäin.

Tutkitun tiedon teemavuoden järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Akatemia ja Tieteellisten seurain valtuuskunta.

Lisää vuodesta sen omilta verkkosivuilta https://tutkittutieto.fi/. Vuosi on myös Twitterissä @tttv2021 ja Facebookissa (https://www.facebook.com/tttv2021)

Viimeksi muokattu 18.11.2020

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, joka kertoo yleistajuisesti Akatemian rahoittamasta tutkimuksesta sekä tieteestä ja tutkimuksesta yleensä. Sivuille kootaan muun muassa tutkijahaastatteluita, tieteen yleisötapahtumia, tiedeuutisia ja tutkimuksesta kertovia taustajuttuja.

Seuraa meitä:
 
Facebook logo  Twitter logo  Youtube logo

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
terhi.loukiainen@aka.fi

Suomen Akatemian logo

Lisätietoja Suomen Akatemiasta www.aka.fi

SAAVUTETTAVUUS