17.5.2018

Kaarinan lukio: Tekstin lukunopeuden ja ymmärtämisen vertailu lukiolaisten, yliopisto-opiskelijoiden ja maahanmuuttajien välillä

 

Lukiossa täytyy lukea paljon ja ymmärtää lukemansa. Niinpä Kaarinassa saatiin ajatus tehdä tästä kokonainen kurssi, joka opettaa tieteellistä ajattelua, metodiikkaa sekä tieteellisen tutkimuksen tekemistä. Opiskelijat pääsevät itse tekemään kaikkea taustamateriaalin selvittelyistä hypoteesin laatimiseen sekä mittausten järjestelyn kautta tietojen analysointiin. Näin opiskelijat saavat aitoa kosketuspintaa tutkijan työhön ja yliopistomaailmaan. Tiedetonnin esitelmässä opiskelijat kertoivat kuinka he tutkivat suomen kielen luetun ymmärrystä maahanmuuttajataustaisten perspektiivistä käyttäen apunaan silmänliiketutkimusta. Yhteistyökumppanina heillä oli Turun yliopiston psykologian laitos.

Yhteyshenkilö: Kristiina Tarkiainen, kristiina.tarkiainen(at)kaarina.fi, p.040 770 8179

Viimeksi muokattu 19.10.2020

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, jolla esitellään yleistajuisesti tutkimusta ja tutkitun tiedon merkitystä. Suomen Akatemia on tieteen ja tutkimusrahoituksen asiantuntija, joka edistää tutkimuksen asemaa yhteiskunnassa.

Seuraa meitä:
 
Facebook logo  Twitter logo  Youtube logo

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
viestinta@aka.fi

Suomen Akatemian logo

Lisätietoja Suomen Akatemiasta www.aka.fi

SAAVUTETTAVUUS