Siirry pääsisältöön

Biotalous

FacebookTwitterLinkedInEmail Mitä biotaloudella tarkoitetaan?

Tervetuloa tutustumaan tutkimukseen, joka tuottaa uutta tietoa kestävän biotalouden tarpeisiin. Monipuolisen tieteellisen tutkimuksen tuottama tieto on avainasemassa tulevaisuuden kestävien ratkaisujen kehittämisessä.

Biotaloudella tarkoitetaan uusiutuvien luonnonvarojen kestävää hoitoa ja käyttöä sekä niistä valmistettuja tuotteita ja palveluja. Kestävässä biotaloudessa luonnonvaroja hyödynnetään siten, että ne tarjoavat hyvinvointia myös tuleville sukupolville. Tärkeitä biotalouden tuotteita ovat ruoka ja energia mutta myös monet muut biomassaan perustuvat tuotteet ja palvelut. Raaka-aineita saadaan maaperästä, vedestä, metsistä ja pelloilta.

Biotalous vastaa kuluttajien tarpeisiin korvaamalla vanhoja fossiiliperustaisia ratkaisuja uusiutuvilla ratkaisuilla tai luomalla täysin uusia tuotteita ja palveluja.

Biotaloudessa puhtaat ja luonnonvaroja säästävät teknologiat, prosessit ja toimintamallit ovat laajasti käytössä. Tavoitteena on vihreä kasvu, alalle syntyvät uudet työpaikat ja kestävän kehityksen mukainen yhteiskunta, joka pohjautuu korkean lisäarvon tuotteisiin ja palveluihin.

Lisätietoja Suomen monipuolisesta biotaloudesta löydät muun muassa biotalous.fi-sivustolta.

Viimeksi muokattu 16.11.2022

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, joka kertoo yleistajuisesti Akatemian rahoittamasta tutkimuksesta sekä tieteestä ja tutkimuksesta yleensä. Sivuille kootaan muun muassa tutkijahaastatteluita, tieteen yleisötapahtumia, tiedeuutisia ja tutkimuksesta kertovia taustajuttuja.

Seuraa meitä:
 
Facebook logo  Twitter logo  Youtube logo

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
viestinta@aka.fi

Suomen Akatemian logo

Lisätietoja Suomen Akatemiasta www.aka.fi

SAAVUTETTAVUUS