Siirry pääsisältöön
19.10.2020

Viruksista virtuaalisilla kirjamessuilla

Tiedeorganisaatioiden järjestämä Tiedetori on tänäkin vuonna mukana Helsingin kirjamessuilla, nyt virtuaalisesti. Suomen Akatemian ohjelmassa akatemiatutkija Matti Jalasvuori kertoo viruksista. Häneltä on ilmestynyt kirja nimeltä Virus, kosmoksen kapellimestari.  Kirjassaan ja haastattelussa Jalasvuori pohtii toki koronaakaan unohtamatta, kuinka muinoin virukset ovat jo tulleet maailmankaikkeuteen, mihin kaikkeen viruksilla on yhteys, ovatko ne ainoastaan haitallisia vai onko niistä hyötyäkin.

Jalasvuoren esitys on perjantaina 23.10. klo 16.30-17. Häntä haastattelee tiedottaja Leena Vähäkylä. Koko Tiedetorin ohjelma kuullaan 22.–23.10.2020 suorana lähetyksenä Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuman Töölö-lavalta.

Tiedetorin ohjelma

Verkkomessujen koko ohjelma ja lipunmyynti www.helsinginkirjamessut.fi.

Matti Jalasvuoren haastattelu, kun hänet palkittiin akatemiapalkinnolla tieteellisestä rohkeudesta.

Suomen Akatemian rahoittamat virustutkijat kertovat tutkimuksestaan

Viimeksi muokattu 19.10.2020

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, joka kertoo yleistajuisesti Akatemian rahoittamasta tutkimuksesta sekä tieteestä ja tutkimuksesta yleensä. Sivuille kootaan muun muassa tutkijahaastatteluita, tieteen yleisötapahtumia, tiedeuutisia ja tutkimuksesta kertovia taustajuttuja.

Seuraa meitä:
 
Facebook logo  Twitter logo  Youtube logo

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
terhi.loukiainen@aka.fi

Suomen Akatemian logo

Lisätietoja Suomen Akatemiasta www.aka.fi

SAAVUTETTAVUUS