Sivistys teemana kesän Puistofilosofiassa – seuraa myös Yle Areenassa
16.4.2024

Sivistys teemana kesän Puistofilosofiassa – seuraa myös Yle Areenassa

Puistofilosofia-viikkoa vietetään jälleen heinäkuussa Ikaalisissa. Tänä vuonna tapahtuma on osa sivistyksen teemavuoden ohjelmaa. Suomen Akatemia on mukana tapahtumassa, ja Akatemian kanssa toteutettu ohjelmapäivä on perjantai 19.7. Päivän ohjelmaa voi seurata tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Yle Areenassa.

Jo kymmenen vuotta järjestetty keskustelun, pohdiskelun, tieteen ja taiteen foorumi kokoaa Ikaalisten kesäiseen Keskuspuistoon tuhansia kävijöitä viikon ajaksi. Suomen Akatemia on ollut mukana Puistofilosofiassa sen alusta asti.

Tänä vuonna vietämme sivistyksen teemavuotta, ja sen tiimoilta myös tämän vuoden Puistofilosofian ohjelma on syntynyt. Perjantaina 19.7. ohjelmassa on akateemikko Ilkka Niiniluodon alustus, jossa hän pohtii sitä, miten tieteestä ja tiedosta syntyy sivistystä.  Myöhemmin iltapäivällä akatemiatutkija Säde Hormio käsittelee omassa puheenvuorossaan kollektiivista vastuuta ja sitä, miten kollektiivisen vastuun käsite liittyy suurten ylisukupolvisten ja maailmanlaajuisten ongelmien kuten ilmastonmuutoksen hillintään ja vahinkojen torjumiseen.

Sivistys tarvitsee sinua! -paneelikeskustelu pureutuu huippupuhujien voimin sivistyksen käsitteeseen ja teemavuoden aiheisiin. Keskustelussa ovat mukana tieteen akateemikko Ilkka Niiniluoto, akatemiatutkijat Timo Miettinen ja Säde Hormio sekä väitöskirjatutkija, Menneisyyden jäljillä -podcastin tuottaja Lotta Vuorio.  Sivistys tarvitsee sinua! -keskustelun juontaa Yleisradion toimittaja, filosofi Jakke Holvas.

Perjantai-iltapäivän ohjelmaosiot Puistofilosofia-tapahtumasta tulevat tänä kesänä ensimmäistä kertaa katsottaviksi suorana Yle Areenasta. Lähetys Ikaalisista alkaa perjantaina 19.7. klo 13.00 akateemikko Niiniluodon alustuksella, ja sen jälkeen yleisö voi seurata Yle Areenan kautta myös Sivistys tarvitsee sinua! -paneelikeskustelua.

Lähetys Yle Areenasta löytyy sivulta Sivistys tarvitsee sinua! | Yle Areena

Tutustu Tieteestä sivistykseksi -teemasivun haastatteluihin tietysti.fi-sivustollamme Tieteestä sivistykseksi - Tietysti.fi (aka.fi)

Suomen Akatemian ohjelmasta Puistofilosofiassa lisää Puistofilosofia: Sivistys tarvitsee s - Suomen Akatemia

Tutustu Puistofilosofia-viikon ohjelmaan:

XIV Puistofilosofia -viikko 16.-20.7.2024 | Puistofilosofia

Viimeksi muokattu 5.7.2024

AKA_FI_vaaka_sininen_RGB.svg

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, jolla esitellään yleistajuisesti tutkimusta ja tutkitun tiedon merkitystä. Suomen Akatemia on tieteen ja tutkimusrahoituksen asiantuntija, joka edistää tutkimuksen asemaa yhteiskunnassa.

Seuraa meitä:
facebook.svg youtube.svglinkedin.svg

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
viestinta@aka.fi

Lisätietoja Suomen Akatemiasta
www.aka.fi

SAAVUTETTAVUUS

Kysy tieteestä tietosuojaseloste (pdf)

Tietoja evästeistä