Siirry pääsisältöön
Tiedetonni-kilpailun finalistit valittu 9.5. Tiedefoorumiin
Facebook Twitter LinkedIn Email
19.2.2018

Tiedetonni-kilpailun finalistit valittu 9.5. Tiedefoorumiin

Miten sinun lukiossasi tiede ja opetus kohtaavat? Löytyykö työkalupakistasi hyviä toimintamalleja yhteistyöstä tieteentekijöiden kanssa? Haemme hyviä esimerkkejä siitä, miten lukiot, korkeakoulut ja tutkimusorganisaatiot voivat tuoda yhdessä tiedettä ja tutkimusta opiskelijoiden elämään jo mahdollisimman varhain.

Kiitos kaikille Tiedetonni-kisaan osallistuneille! Saimme hakemuksia mielenkiintoisista ja innovatiivista projekteista. Mukaan finaaliin valittiin kuusi projektia kuudesta lukiosta eri puolilta Suomea.

Tiedetonnin loppukilpailu pidetään keskiviikkona 9.5. Tiedefoorumi-tapahtumassa. Dipolissa Aalto-yliopiston kampuksella. Olet tervetullut seuraamaan kisaa, kuuntelemaan mielenkiintoisia keskusteluja ja verkostoitumaan. Ilmoittaudu mukaan tapahtuman sivulla viimeistään 27.4.

Parhaalle on luvassa Tiedetonni – tuhat euroa omalle koululle uusien projektien toteuttamista varten!

Ohjeita Tiedetonni-kisaan hakemiseen

Ilmianna oma innostava yhteistyömallisi, jossa olet tuonut tiedettä ja tutkimusta osaksi opetusta. Sähköisessä hakemuksessa kysytään mm. seuraavia asioita: projektin otsikko, yhteistyön tavoite, toteutus ja tulokset. Mukaan voi lisätä yhden projektiin liittyvän vapaavalintaisen liitetiedoston.

Hakemuslomake näyttää tältä.

Ilmoittaudu mukaan Tiedetonni-kisaan ja täytä sähköinen hakemuslomake täällä: https://www.academyevents.fi/Default.aspx?tabid=929&tap=2867

Kilpailuun ilmoittautuminen on päättynyt 27.3.2018.


Kuva: Eero Kemilä

Käytännön asioita

Mitä jos minut valitaan mukaan Tiedetonni-kisaan? Millainen esityksen tulee olla?

Esityksen tulee olla napakka ”myyntipuhe” eli pitchaus. Sen pituus tulisi olla n. 5 minuuttia ja esityksessä on hyvä olla mukana visuaalisia elementtejä. Pitchaajia voi olla lavalla 1-2 henkeä.

Kaikille esiintyjille tarjotaan tukea esityksen valmisteluun.

Missä ja milloin?

Tiedetonni-kisa pidetään osana Tiedefoorumia keskiviikkona 9.5.2018 klo 12.15-16.00. Espoon Otaniemessä, Aalto-yliopiston Dipolissa.

Miksi osallistua?

Pääset tekemään tunnetuksi omia hyviä käytäntöjäsi. Saat uusia ideoita opetukseesi ja kotiin vietäväksi koulullesi. Tapahtumassa tapaat opettajakollegoita, tutkijoita ja tiedepolitiikan asiantuntijoita ja päättäjiä eri puolilta Suomea. Kuulet ajankohtaisia puheenvuoroja tieteen ja koulutuksen yhteistyöstä ja voit osallistua keskusteluun. 

Miten rahoitan?

Järjestäjät korvaavat Tiedetonni-kisaan osallistuvan projektin matkakulut (opettajan ja pienen oppilasryhmän) tapahtumaan. Sovimme matkakulujen korvaamisesta tarkemmin kisaan kutsuttavien kanssa.

Miten löydän ja pääsen paikalle?

Dipoliin Aalto-yliopiston kampukselle pääsee kätevästi julkisilla kulkuneuvoilla. Myös omalle autolle löytyy parkkitilaa.

Reittiopas: https://www.reittiopas.fi

Viimeksi muokattu 9.5.2018

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, joka kertoo yleistajuisesti Akatemian rahoittamasta tutkimuksesta.  Sivuille kootaan muun muassa tutkijahaastatteluita, tieteen yleisötapahtumia, tiedeuutisia ja tutkimuksesta kertovia taustajuttuja.

Seuraa meitä:
 
Facebook logo  Twitter logo  Youtube logo

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
viestinta@aka.fi

Suomen Akatemian logo

Lisätietoja Suomen Akatemiasta www.aka.fi

SAAVUTETTAVUUS