Siirry pääsisältöön
Facebook Twitter LinkedIn Email
7.3.2016

Ihminen ja Kosmos – Keskusteleva tiede- ja kulttuuritapahtuma Kuhmossa 18.–20.3.2016

Suomen Akatemian ja Pro Kuhmon yhdessä järjestämässä Ihminen ja Kosmos -tapahtumassa keskusteltiin 2016 teemalla Tulos. Tapahtuma järjestettiin Kuhmo-talossa viikonloppuna 18.–20.3.2016. Tapahtuman juonsi toimittaja Jari Mäkinen.

Lisätietoja osoitteessa http://www.ihminenjakosmos.fi/.

Kuhmoon saapui keskustelemaan kahdeksan tieteen ja taiteen huippua, joten odotettavissa oli luovaa poikkitieteellistä ja -taiteellista pohdintaa.

Eeva Anttila työskentelee tanssipedagogiikan professorina Teatterikorkeakoulussa. Häntä kiinnostavat dialoginen ja kriittinen tanssipedagogiikka, kehollinen oppiminen ja tieto sekä käytännölliset ja taiteelliset tutkimusmenetelmät. Professoriliitto valitsi Anttilan tammikuussa 2016 Vuoden Professoriksi.

Akatemiatutkija Kaisa Hartikaisen johtaa Käyttäytymisneurologian tutkimusryhmää Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Ryhmä tutkii ajattelun, tunteiden ja käyttäytymisen taustalla olevia aivorakenteita ja mekanismeja sekä niiden muuttumista aivosairauksissa ja aivovaurioissa.

Minna Huotilainen on kognitiotieteen dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on innostunut aivotutkimuksen uusista menetelmistä, jotka soveltuvat ihmisen jokapäiväisessä ympäristössä käytettäväksi. Huotilainen selvittää tutkimushankkeissaan sikiö- ja vauva-aikaista muistia ja oppimista, musiikkiharrastuksen vaikutuksia aivotoimintaan sekä kognition ongelmia esimerkiksi työuupumuksessa tai erityisen vaativassa tietotyössä.

Talousvaikuttaja Sixten Korkman julkaisi syksyllä 2015 tuoreimman teoksensa, ”Väärää talouspolitiikkaa”. Korkman on toiminut muun muassa Elinkeinoelämän Tutkimuslaitoksen (ETLA) ja Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) toimitusjohtajana sekä Euroopan unionin neuvoston talouspoliittisen osaston (Ecofin) pääjohtajana.

Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki on palkittu saksofonisti, joka on toiminut jazzmusiikin lehtorina vuodesta 1997 sekä muun muassa Sibelius-Akatemian vararehtorina ja jazz-osaston johtajana. Perkiömäki on luennoinut jazz-improvisoinnin hyödyntämisestä johtamisen ja organisaation kehittämisessä.

Tietokirjailija Markku Valkonen on toiminut muun muassa Espoon modernin taiteen museon, EMMAn perustavana johtajana ja taidekeskus Retretin toimitusjohtajana. Valkonen on kirjoittanut ja toimittanut kuvataidetta käsittelevää kirjallisuutta sekä  työskennellyt Helsingin Sanomien kuvataidekriitikkona. Lisäksi hän on opettanut taiteesta kirjoittamista esimerkiksi Taideteollisessa korkeakoulussa.

Ilpo Vattulainen toimii biofysiikan professorina Helsingin yliopistossa ja Tampereen teknillisessä yliopistossa. Vattulaisen johtama ryhmä on osa Suomen Akatemian Kalvotutkimuksen huippuyksikköä. Ryhmän toteuttamien simulaatiomallien ansiosta esimerkiksi syöpä- ja verisuonisairauksien lääkkeiden kehittäjät saavat tärkeää tietoa soluja suojaavan solukalvon tapahtumista.

Musiikkiohjelman on suunnitellut Kuhmon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn ja konserteissa esiintyy Kuhmon Kamarimusiikin nuorista taiteilijoista koostuva Borea-kvartetti: Riina Piirilä, alttoviulu, Tami Pohjola, viulu, Senja Rummukainen, sello ja Kasmir Uusitupa, viulu.Lisätietoja tapahtumasta:

Suomen Akatemian viestintä
tiedottaja Terhi Loukiainen
p. 029 533 5068
etunimi.sukunimi@aka.fi

toimitusjohtaja Matti-Jussi Pollari
Kuhmo-talo
p. 08 615 55 450, 0400 890 304
etunimi.sukunimi@kuhmo.fi

 

 

Viimeksi muokattu 31.3.2016

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, joka kertoo yleistajuisesti Akatemian rahoittamasta tutkimuksesta sekä tieteestä ja tutkimuksesta yleensä. Sivuille kootaan muun muassa tutkijahaastatteluita, tieteen yleisötapahtumia, tiedeuutisia ja tutkimuksesta kertovia taustajuttuja.

Seuraa meitä:
 
Facebook logo  Twitter logo  Youtube logo

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
terhi.loukiainen@aka.fi

Suomen Akatemian logo

Lisätietoja Suomen Akatemiasta www.aka.fi

SAAVUTETTAVUUS