Suomen Akatemian rahoittama tuore tutkimus on paljastanut, että jopa puutkin voivat nukkua. Mutta miten tämä tapahtuu? Mitä syitä voi olla puiden nukkumisen taustalla?
Suomalainen virustutkimus on ajan tasalla: suuri osa siitä on sovellettavissa myös jo koronaviruksen hoidossa ja jatkoehkäisyssä.
Avaruusteknologialla voidaan vaikuttaa konkreettisesti Tansanian köyhään maaseutuun hyödyntämällä digitaalista paikkatietoa maankäytön suunnittelun apuna. SUSLAND-kehitystutkimushankkeessa työskennelleen tutkijatohtori Salla Eilolan mukaan Tansanian maankäytön suunnittelussa pitäisi kuitenkin tähdätä pidemmälle tulevaan.
Professori Markus Linderin tutkimusryhmässä etsitään tapoja tuottaa teollisesti silkin kaltaisia materiaaleja. ”Kaikki hämähäkit tuottavat silkkiä kehruurauhasillaan. Hämähäkkejä itsessään ei kuitenkaan voi käyttää, kun silkkejä tarvitaan suuria määriä ja silkin on oltava juuri tietynlaista”, Linder kertoo.
Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, jolla esitellään yleistajuisesti tutkimusta ja tutkitun tiedon merkitystä. Suomen Akatemia on tieteen ja tutkimusrahoituksen asiantuntija, joka edistää tutkimuksen asemaa yhteiskunnassa.
Suomen Akatemian viestintäviestinta@aka.fi
Lisätietoja Suomen Akatemiasta www.aka.fi
SAAVUTETTAVUUS