Siirry pääsisältöön
9.4.2020

Tutkija tavattavissa -tiedevideosarja alkaa pääsiäisellä

Nuorten Tiedeakatemia on aloittanut Tutkija tavattavissa -tiedevideosarjan. Ensimmäisen jakson aiheena on pääsiäinen. Käsikirjoitus on tehty opettajien yhteydenottojen ja tutkijahaastattelujen perusteella. Sarjan kohderyhmänä ovat peruskoululaiset 4.-luokkalaisista ylöspäin, mutta sitä voivat katsoa kaikenikäiset. Videoita tehdään eri oppiaineista. Seuraavien jaksojen aiheet liittyvät palvelun suosituimpiin aiheisiin: ympäristöön, meriin, psykologiaan, fysiikkaan ja tutkijan työhön ammattina. 

Katso pääsiäisteemainen video:

Nuorten Tiedeakatemian koordinoimassa Tutkija tavattavissa -palvelussa oppilaitoksen opettaja voi hakea oppitunnilleen tutkijaa opetuksen tueksi ja käsiteltäviä teemoja syventämään. Tutkijavierailut toteutetaan maksuttomien ja yleisesti käytettyjen videopuhelupalvelujen välityksellä.

Pääsiäiskoristein koristeltuja oksia

Palvelun tutkijapoolissa on tällä hetkellä yli 220 tutkijaa ja he edustavat kattavasti eri tieteenaloja. Tieteenalavalikoima laajenee jatkuvasti tutkijapoolin kasvaessa. Käyttäjille maksuton palvelu on hyödynnettävissä eri puolella Suomea – sen käyttämiseen tarvitaan vain verkkoyhteys ja tietokone. Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lue lisää palvelusta https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tutkija-tavattavissa-palvelu-tuo-tiedetta-ja-tutkimusta-peruskouluihin-ja-toisen-asteen-oppilaitoksiin

Viimeksi muokattu 24.11.2020

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, joka kertoo yleistajuisesti Akatemian rahoittamasta tutkimuksesta sekä tieteestä ja tutkimuksesta yleensä. Sivuille kootaan muun muassa tutkijahaastatteluita, tieteen yleisötapahtumia, tiedeuutisia ja tutkimuksesta kertovia taustajuttuja.

Seuraa meitä:
 
Facebook logo  Twitter logo  Youtube logo

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
terhi.loukiainen@aka.fi

Suomen Akatemian logo

Lisätietoja Suomen Akatemiasta www.aka.fi

SAAVUTETTAVUUS