Siirry pääsisältöön
Facebook Twitter LinkedIn Email
25.10.2016

Kiinnostavaa ja hyödyllistä tietoa islamista

Luin Joonas Mariston ja Andrei Sergejeffin toimittaman tietokirjan Aikamme monta islamia (2015). Teos on artikkelikokoelma eli se käsitteli islamia monen eri kirjoittajan näkökulmasta. Käsittely aloitetaan uskonnon alkuajoista ja pienemmistä ryhmistä mutta jatkuu lukijan kannalta kiinnostavampiin islamin uskon pääsuuntauksiin ja mikä kiinnostavinta sen merkitykseen nykyaikana.

En ole vielä lukenut montakaan tietoteosta, ainakaan näin vakavasta aiheesta. Mariston ja Sefejeffin toimittama teos oli hyvin avartava ja toi minulle esiin aivan uusia puolia islamista. Mikä olisikaan ajankohtaisempi kansainvälisesti kiinnostava aihe? Kirja sisälsi sellaista faktatietoa, joka esimerkiksi valtavirtamediassa, some-viestinnästä puhumattakaan, jätetään helposti kertomatta. Uskonkin, että jokaisen globaalia nykytilannetta tutkailevan pitäisi lukea islamista ja sen monimuotoisuudesta, ja tämä teos on varmasti hyvä aloitus tuolle matkalla. Nuorta lukijaa helpottanee se, että tylsimmät artikkelit voi halutessaan vain selata ja paneutua niihin artikkeleihin, jotka tuntuvat itsestä kiinnostavimmilta.

Siitäkin huolimatta, että paikoittain koin kirjan lukujen sisältävän itselleni vähän liikaa päivämääriä ja turhan yksityiskohtaista tietoa, saavutin silti tavoitteen, jota tämän kirjan lukemisella hain: Nyt ymmärrän kyseistä maailmanuskontoa paremmin.

Kirjaa voinkin suositella sekä islamista parempaa yleiskäsitystä haluavalle että hieman syvemminkin aiheesta kiinnostuneelle.

Anna-Maija Holmstedt, Jyväskylän Lyseon lukio

Viimeksi muokattu 28.4.2017

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, joka kertoo yleistajuisesti Akatemian rahoittamasta tutkimuksesta.  Sivuille kootaan muun muassa tutkijahaastatteluita, tieteen yleisötapahtumia, tiedeuutisia ja tutkimuksesta kertovia taustajuttuja.

Seuraa meitä:
 
Facebook logo  Twitter logo  Youtube logo

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
viestinta@aka.fi

Suomen Akatemian logo

Lisätietoja Suomen Akatemiasta www.aka.fi

SAAVUTETTAVUUS