FI

Vill du vinna ära, pengar och en studieplats vid ett universitet utan inträdesprov?

Delta då i Viksu 2012!

Den femtonde omgången i Finlands Akademis vetenskapstävling Viksu för gymnasieelever har inletts. Akademin premierar de bästa tävlingsbidragen, de skolor som varit aktiva eller haft god framgång i tävlingen och de lärare som handlett bidragen med 30 000 euro. Dessutom kan vinnarna i Viksu få en studieplats vid ett universitet utan inträdesprov. Det lönar sig alltså att börja jobba på tävlingsbidraget redan nu!

Anvisningar för deltagande i Viksu år 2012

Två kategorier

Tävlingen har två deltagarkategorier:

- de som avlägger nationell studentexamen
- de som avlägger internationell studentexamen (IB-examen)

De som avlägger nationell studentexamen kan delta endast i den nationella och de som avlägger internationell studentexamen (eller annan specialexamen) endast i den internationella kategorin. I bägge kategorier prisbelönas de 5–7 bästa tävlingsbidragen.

Temapriset För hälsan 2012

I år utdelas dessutom temapriset För hälsan 2012 på 1 000 euro för det bästa arbetet inom hälsokunskap. Ett bidrag som deltar i tematävlingen ska uppfylla de allmänna kriterier som ställs för ett tävlingsbidrag till Viksu.

Följ Viksu på Facebook

Vetenskapstävlingen Viksu finns också på Facebook. Du hittar oss här: http://www.facebook.com/pages/Helsinki-Finland/Viksu/109397132415659.

Så om du deltar i Viksu 2012, klicka in dig på vår Facebook-sida och bli ett fan. Det kunde vara en bra idé att också dina lärare följer sidan. På sidan kan du följa med alla nyheter och uppdateringar om tävlingen, bilda nya kontakter och eventuellt få stöd med ditt tävlingsbidrag.

Gör ni övningsarbeten eller essäer på kurserna i din skola?

Om du deltagit till exempel i en essäkurs i din skola kan du omarbeta ditt kursarbete till ett tävlingsbidrag i Viksu. I vissa skolor är det också möjligt att ersätta någon kurs med ett Viksuarbete. Diskutera gärna saken med din lärare.

Vår tävling gör vetenskapen känd bland unga, väcker de ungas intresse för vetenskap och erbjuder en möjlighet att pröva sina egna färdigheter i vetenskapligt arbete. Är du en av årets vinnare?

Mer information:
informatör Terhi Loukiainen
tfn 09-7748 8385
terhi.loukiainen(at)aka.fi

  • FINLANDS AKADEMI
  • Hagnäskajen 6
  • PB 131
  • 00531 Helsingfors
Följ oss:
FacebookTwitterYoutubeSlideshare
VÄXEL 0295 335 000
REGISTRATORS-
KONTOR
0295 335 049
FAX 0295 335 299
   
E-POST fornamn.efternamn@aka.fi
ÖPPETTIDER mån–fre 8.00–16.15
   
SÖK MEDARBETARE »
DATASKYDD »
KONTAKTINFORMATION & FAKTURERING »
FRÅGA OCH TYCK TILL »