Japani

Suomen Akatemialla on rahoitusyhteistyötä koskeva sopimus Japan Society for the Promotion of Sciencen kanssa. Lisäksi Akatemia on mukana NordForskin koordinoimassa pohjoismaisessa yhteistyössä Japan Agency for Medical Developmentin (AMED) kanssa. 

JSPS-yhteistyö kattaa kaikki tieteenalat. Yhteistyöllä tuetaan tutkijoiden liikkuvuutta ja suomalais-japanilaisia yhteisseminaareja. Tohtorin tutkinnon suorittaneet tutkijat voivat hakea liikkuvuusrahoitusta syyskuussa. Henkilökohtaista liikkuvuusapurahaa voi hakea Japanin yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa tehtävää tutkimusta varten. Liikkuvuusapuraha on tarkoitettu tutkijan omiin matka- ja elinkustannuksiin Japanissa, ei tutkimuskuluihin. Akatemian kautta on haettavana myös JSPS:n kustantama Postdoctoral Fellowship -apuraha.

Liikkuvuusseminaarirahoitusta voi hakea suomalais-japanilaisen seminaarin järjestämistä tai sellaiseen osallistumista varten.  Seminaarin kohtuullisilla järjestelykuluilla tarkoitetaan tilavuokraa, kokoustekniikkaa, kokoustarjoiluja, painatusta ja postitusta. Liikkuvuusrahoitusta Japanissa järjestettävään seminaariin osallistumiseksi voi hakea kaikille samassa organisaatiossa työskenteleville suomalaisille yhdellä hakemuksella. 

AMED-yhteistyöllä on mahdollista tukea lääketieteeseen ja terveyteen liittyvää tutkimusyhteistyötä. NordForsk koordinoi vuodelle 2021 suunniteltua pohjoismaiden (Suomi, Ruotsi ja Norja) ja AMED:in yhteishakua, josta ilmoitetaan myöhemmin Akatemian verkkosivuilla. 

Lisätietoja:

  • tiedeasiantuntija Ulla Ellmén (liikkuvuus ja seminaarit), p. 029 533 5011
  • ohjelmapäällikkö Sara Illman (AMED-yhteistyö), p. 029 533 5119
  • tiedeasiantuntija Siru Oksa, p. 029 533 5125 

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?