Japani

Suomen Akatemialla on rahoitusyhteistyötä koskeva sopimus Japan Society for the Promotion of Sciencen kanssa. Lisäksi Akatemia on mukana NordForskin koordinoimassa pohjoismaisessa yhteistyössä Japan Agency for Medical Developmentin (AMED) kanssa. 

JSPS-yhteistyö kattaa kaikki tieteenalat. Yhteistyöllä tuetaan tutkijoiden liikkuvuutta ja suomalais-japanilaisia yhteisseminaareja. Väitelleet tutkijat voivat hakea niihin rahoitusta syyskuussa. Henkilökohtaista liikkuvuusrahaa voi hakea Japanin yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa tehtävää tutkimusta varten tai Japanissa järjestettävään suomalais-japanilaiseen seminaariin osallistumista varten. Haettavana on myös JSPS Postdoctoral Fellowship -apuraha. Liikkuvuusrahoitus on tarkoitettu tutkijan omiin liikkuvuuskuluihin (matkakuluihin ja apurahaan, joka sisältää asumiskulut), ei tutkimuskuluihin. Rahoitusta voi hakea myös Suomessa järjestettävän suomalais-japanilaisen seminaarin kohtuullisiin järjestelykuluihin (tilavuokra, kokoustarjoilut, painatus, postitus). 

AMED-yhteistyöllä on mahdollista tukea lääketieteeseen ja terveyteen liittyvää tutkimusyhteistyötä. NordForsk koordinoi vuodelle 2021 suunniteltua pohjoismaiden (Suomi, Ruotsi ja Norja) ja AMED:in yhteishakua, josta ilmoitetaan myöhemmin Akatemian verkkosivuilla. 

Lisätietoja:

  • tiedeasiantuntija Ulla Ellmén (liikkuvuus ja seminaarit), p. 029 533 5011 
  • tiedeasiantuntija Siru Oksa (JSPS Postdoctoral Fellowship), p. 029 533 5125 
  • ohjelmapäällikkö Sara Illman (AMED-yhteistyö), p. 029 533 5119

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?