AKVA mukana Tieteen päivillä 13.1.2017

28.12.2016

AKVA -akatemiaohjelma on mukana 11.-15.1.2017 Helsingissä järjestettävillä Tieteen päivillä perjantaina 13.1.2017 teemalla "Rajoja ja rakkautta: vesiympäristöjen käytön oikeudenmukaisuus".

Paikka: Helsingin Yliopiston päärakennus, luentosali 12
Aika: Perjantai 13.1.2017, klo 14.30 - 16.30

Puheenjohtaja: Professori Jari Niemelä (Helsingin yliopisto)

Professori Tapio Määttä (Itä-Suomen yliopisto): Koska turpeentuotannon oikeudelliset rajat tulevat vastaan?

Professori Arja Rosenholm (Tampereen yliopisto): Vesi – vapaus – valta. Vapaat ja padotut virrat venäläisessä elokuvassa ja kirjallisuudessa

Ryhmäpäällikkö Riikka Paloniemi (Suomen ympäristökeskus): Vapaan, rakastetun ja saavutettavan rannan rajat

Maamme runsaat vesiympäristöt ovat tärkeä osa suomalaista mielenmaisemaa ja keskeinen hyvinvoinnin tuoja. Miten varmistamme, että meillä kaikilla on muuttuvassa maailmassa mahdollisuus hyödyntää vesiekosysteemejä ja rauhoittua veden äärellä myös tulevaisuudessa? Esimerkiksi turpeella on tärkeä merkitys energianlähteenä, mutta samanaikaisesti turpeen ottamisella on kielteisiä ympäristövaikutuksia muun muassa vesistöihin.

Ensimmäisessä puheenvuorossa käsitelläänkin turvetuotannon nykyisiä ja tulevia oikeudellisia rajoja. Toisessa esityksessä arvioidaan vesiympäristön tuottamia hyötyjä ja niiden saavutettavuutta Helsingin metropolialueella sekä tarkastellaan, kuinka oikeudenmukaisesti ympäristön tuottamat hyödyt jakautuvat ja millaiset mahdollisuudet eri toimijoilla on osallistua sinirakenteiden suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Kolmannessa puheenvuorossa pohditaan luonnon ja kulttuurin vuorovaikutusta. Esitys käsittelee veden symbolisia esityksiä ja kulttuuristen – kirjallisuuden, kuvataiteen, elokuvan – vesikuvien merkityksiä, jotka liittyvät sekä yksilöiden että laajempien yhteisöjen kokemiin muutoksiin, uudistumisen tapahtumiin ja utopioihin. Esimerkkinä alustuksessa on Neuvostoliiton modernisaatio.

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »