Blogien bannerikuva

Strategisen tutkimuksen Twitter-tilillä jo yli 2000 seuraajaa

27.4.2018

Twitteristä on tullut verkkosivujemme ja uutiskirjeemme ohella strategiselle tutkimukselle erittäin tärkeä viestintäkanava, joka mahdollistaa reaaliaikaisen  keskustelun ja tiedonvälityksen. Strategisen tutkimuksen Twitter-tili @Akatemia_STN  perustettiin jo lokakuussa 2015, ja sen merkitys viestinnällemme on kasvanut vuosien varrella merkittävästi. Seuraajina tilillämme on jo yli 2000 ihmistä ja yhteisöä, mukaan lukien poliitikkoja, muita tutkitun tiedon hyödyntäjiä sekä runsas joukko tiedeyhteisön jäseniä.

Miltei kaikki rahoittamme konsortiot ovat Twitterissä mukana omalla tilillään. Olemme koonneet näistä listan, jonka kautta strategista tutkimusta tekevien hankkeiden toimintaa, tutkimusta ja tuloksia on helppo seurata. Keskustelua käydään aktiivisesti tunnisteella #strateginentutkimus. Rahoitusmuotomme ominaispiirteitä ovat monitieteisyys ja yhteiskunnallinen merkittävyys sekä vaikuttavuus, joten tunnisteella käytävä keskustelu liikkuu laidasta laitaan, aina varhaiskasvatuksesta laserkeilaukseen. Saatamme samana päivänä twiitata niin maahanmuutosta, valmistavan teollisuuden tulevaisuudesta, lääkäreiden kokemasta tietojärjestelmästressistä kuin energiajoustostakin. Olemme iloisia siitä, että rahoitusmuotomme mahdollistaa näin monipuolisen sisällön.

Twitter on meille luonnollisesti myös tiedotuskanava, jonka kautta voimme kertoa konsortioidemme toiminnan lisäksi esimerkiksi STN:n rahoitushauista, teemaprosessin etenemisestä ja järjestämistämme tapahtumista. Strategisen tutkimuksen vuosittain järjestämä Rakkaudesta tieteeseen -tapahtuma näkyi Twitterissä jopa niin runsaasti, että sen tunniste #STN18 kipusi tapahtumapäivänä hetkellisesti Suomen käytetyimmäksi hashtagiksi!

Strategisen tutkimuksen yksikön tiedeasiantuntijoista moni on aktiivinen twiittaaja, joka osallistuu omalla tilillään ja asiantuntemuksellaan Twitterissä käytävään keskusteluun tutkimuksesta ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä ja vaikuttavuudesta. Vuorovaikutus onkin yksi Twitterin hienoimpia puolia – tätä mahdollisuutta ei valitettavasti esimerkiksi verkkosivuillamme ole. Twitter mahdollistaa myös konsortioidemme välisen vuorovaikutuksen; keskustelua tutkimusaiheista käydään runsaasti niin strategisen tutkimuksen ohjelmien eri konsortioiden välillä kuin ohjelmarajat ylittäen. Hienoa on seurata ohjelmarajoja ylittävää vuorovaikusta, josta esimerkkinä voi mainita Työn murros -seminaarisarjan tunnisteella #työnmurros käydyn keskustelun.

Olemme iloisia, että niin moni on kiinnostunut seuraamaan strategista tutkimusta – 2000 seuraajaa on erittäin suuri määrä yksittäiselle rahoitusmuodolle. Pyrimme pitämään Twitter-tilimme sisällön monipuolisena ja kiinnostavana jatkossakin, jotta seuraajamme saavat arvoistansa seurattavaa. Lämmin kiitos kaikille meitä jo seuraaville ja lämpimästi tervetuloa uudet seuraajat! Strateginen tutkimus löytyy jatkossakin @Akatemia_STN.

Omalta osaltani haluan kiittää kaikkia STN-konsortioita, yhteistyötahoja sekä strategisen tutkimuksen ystäviä siirtyessäni uusiin tehtäviin 14.5. alkaen. On ollut ilo työskennellä kanssanne hienon ja tärkeän tutkimuksen ja sen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistämisen parissa.

Kirjoittaja:

Tiina Salo on strategisen tutkimuksen yksikön projektisihteeri, joka ylläpitää strategisen tutkimuksen Twitter-tiliä.

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?