SV EN

Lasten ja nuorten hyvinvointi ja terveys (SKIDI-KIDS)

Lasten ja nuorten asema yhteiskunnassa on muuttunut osana yhteiskunnan kehitystä. Toisin kuin aikuisten, lasten on ollut mahdollista vaikuttaa omaan elinpiiriinsä tai saada omat tarpeensa huomioonotetuiksi, kunhan yhteiskunta on saavuttanut tietyn vaurauden tason. Hyvinvointi ei jakaudu yhteiskunnassa kuitenkaan tasaisesti, ja eriarvoistuminen voi näkyä lapsissa korostuneena ja siirtyä lasten kautta ylisukupolvisesti eteenpäin.

Lasten ja nuorten tutkimusta ei tule nähdä kuitenkaan pelkästään ongelmakeskeisenä. Tutkimuksen avulla voidaan löytää voimavaroja ja mahdollisuuksia, jotka edistävät nuorimman sukupolven myönteistä kehitystä. Lasten kasvuympäristöt luovat perustan tasapainoiselle ihmisyydelle. Palvelujärjestelmien tulisi vastata lasten ja nuorten todellisiin tarpeisiin eikä toimia hallintolähtöisesti. Näin syntyisi myös aitoa vaikuttavuutta.

Lasten ja nuorten hyvinvointi ja terveys (SKIDI-KIDS) -akatemiaohjelmassa paneuduttiin juuri näihin ilmiöihin ja kehityspolkuihin käytännönläheisen tutkimuksen kautta.

Lue lisää ohjelman teemoista, taustasta ja tavoitteista

Yhteystiedot

Ohjelmapäällikkö Jukka Reivinen
p. 029 533 5099

Projektisihteeri Erika Lempiäinen
p. 029 533 5101

etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »